Region

0

Dodik na otvaranju džamije u Banjaluci: Rušenje pre 30 godina je bila greška

Izvor: N1

Dodik na otvaranju džamije u Banjaluci: Rušenje pre 30 godina je bila greška

Izvor: N1 prtintskrin

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je otvaranju džamije Arnaudija u Banjaluci i tom prilikom poslao pomirljive poruke, rekavši da je "Arnaudija svedok postojanja, radosti, ali i bezumlja koje je dovelo do rušenja ovako divnog objekta".

„Danas svedočimo veoma bitnoj stvari, a ono što se desilo pre 30 godina na današnji dan je bila greška. Ne može se nikakvim rušenjem dovesti u pitanje postojanje ovakvih bogomolja. Danas, 30 godina posle, svedočimo naporima da se ponovo izgradi džamija Arnaudija u Banjaluci. Zahvalan sam svima koji su pomogli Turskoj koja je izdvojila novac i drugim institucijama koje su pomogle”, kazao je Dodik obraćajući se prisutnima. 

Dodao je da sve što može da se gradi je mir i da „na ovim prostorima“ svako može da bude svoj, drugačiji, pripadnik jednog, drugog ili petog naroda.

„Sve što možemo zajedno da gradimo jeste mir. Vama, vernicima muslimanima želim da čestitam Dan džamija, ali isto tako svim vernicima u Banjaluci želim da čestitam ponovnu izgradnju ovog objekta““, poručio je Dodik.

“Računajte na sve nas, na institucije Republike Srpske, živi i zdravi bili”, istakao je predsednik RS.

Arnaudija je bila jedna od 15 džamija u Banjaluci pre rata koji je izbio u Bosni i Hercegovini. Sagrađena je 1595. godine, a na današnji dan – 7. maja 1993. godine uništila je Vojska Republike Srpske.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR