Почетна > Свет
Свет

Русија: На агресивну политику Запада одговарамо свим расположивим средствима

Русија је принуђена да изводи вежбе тестирања нестратешког нуклеарног наоружања као одговор на агресивну политику колективног Запада, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.
Фото: Wikimedia Commons/alvesgasper

„Вежбе које је најавило Министарство одбране Русије нису настале ниоткуда. То је принудна мера као одговор на дрску и агресивну политику колективног Запада, који ствара неприхватљиве претње по безбедност Русије и њених грађана”, наводи се у саопштењу дипломате на Телеграм каналу руске амбасаде.

Према његовим речима, Москва никоме не представља претњу.

„Никоме не претимо. Међутим, полудели стратези у Вашингтону и њихови сателити у Европи морају да схвате да ће Русија, у повећаним улозима које подстичу, искористити сва средства у циљу заштите свог суверенитета и територијалног интегритета”, нагласио је Антонов.

С тим у вези, амбасадор је напоменуо да Западу неће поћи за руком „игре једностране ескалације”.„Сједињене Америчке Државе и њихови савезници стално повећавају испоруке Украјини све смртоноснијег оружја намењеног убијању руских грађана и извођењу напада на нашу територију. Корак по корак они одустају од раније декларисаних самоограничења у хибридном рату који је покренут против нас. Грубо речено, они покушавају да на тихој ватри крчкају нашу земљу”, рекао је Антонов.

Danas inauguracija predsednika Rusije Vladimira Putina

 

Преузмите андроид апликацију.