Vesti

0

SPN inicirao potpisivanje peticije protiv izgradnje hotela u parku Bagdala u Kruševcu

Izvor: Beta

SPN inicirao potpisivanje peticije protiv izgradnje hotela u parku Bagdala u Kruševcu

Izvor: N1

U parku Bagdala danas je organizovano potpisivanje peticije protiv izgradnje hotela na mestu istoimenog restorana u tom parku, na inicijativu odbornika koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN).

Odbornica te koalicije Dušanka Milosavljević izjavila je za agenciju Beta da će potpisivanje biti nastavljeno narednih dana, kako bi nadležni odustali od urbanizacije parka.

"U razgovoru sa građanima danas smo saznali da oni ne znaju šta se događa, nisu dovoljno informisani, a po njihovim reakcijama smo videli da im je potrebno da ih neko pokrene. Očekujemo da nas podrži što više građana, odnosno da oni iskažu svoj stav. Jedino tako možemo da utičemo na vlast", kazala je Milosavljević.

Ona je navela da smatra da ovakve urbanističke odluke nisu zasnovane na stručnim procenama i potrebama građana, već su političke, a da je peticija "jedini način da kažemo da postojimo i da se ne slažemo".

Odbornik koalicije "Srbija protiv nasilja" Bata Andrić, koji je bio nosilac te liste na decembarskim lokalnim izborima, rekao je da je (iako se trudi da bira reči za one kojima je palo na pamet da prave hotel na Bagdali), jedina prava reč koja to opisuje - "bolesno".

"Ne dam Bagdalu, ovo je moje dvorište", poručio je on.

Pre desetak dana opozicija je organizovala i onlajn peticiju, u kojoj je navedeno da je vlast pokrenula pravni mehanizam kojim će biti dozvoljeno da se na postojeći restoran na Bagdali nadzidaju još tri sprata i potkrovlje, uz navode da "takve ideje potiču od prebogatih pojedinaca koji su pod svoje uzeli ceo grad i sve institucije".

Kruševački naprednjaci su tada, na stranačkoj konferenciji, organizovanoj za deo medija, naveli da Bagdalu vole mnogi Kruševljani, ali i brojni turisti koji žele da je posete, uz podsećanje da je SNS, od kada je došao na vlast, na tom mestu izgradio park mini Srbije, da se gradi hram, a da restoran ponovo radi uspešno.

Mogućnost da na mestu sadašnjeg restorana "Bagdala", u istoimenom parku, bude izgrađen hotel, predviđena je Odlukom o izmeni i dopuni plana detaljne regulacije parka Bagdala, koju je glasovima odbornika vladajuće većine, Skupština Grada Kruševca usvojila na martovskoj sednici.

Inicijativu za to podnela je firma "Realtor", u okviru koje posluje restoran "Bagdala".

Rani javni uvid o pomenutoj Odluci trajao je od 17. aprila do 1. maja, a primedbe i sugestije na predloženo rešenje zainteresovani mogu podneti zaključno sa 8. majem, u prijemnoj kancelariji broj 31, Gradske uprave, u pisanoj formi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR