Почетна > Нови Сад > Актуелно

Актуелно Нови Сад

Дневне инфо: Најважнија дешавања у Новом Саду за понедељак 6. маја (ВИДЕО)

У нашој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас данас очекују. За понедељак 6. маја за вас смо издвојили:

ПРАВОСЛАВНИ ВЕРНИЦИ ДАНАС ПРОСЛАВЉАЈУ “ЂУРЂЕВДАН”:

Православни верници данас обележавају успомену на светог великомученика и победоносца- Светог Ђорђа, односно Георгија. Многе породице, Ђурђевдан славе као крсну славу, којом се обележава и слави Свети Ђорђе који је на икони представљен као коњаник који дугим копљем пробада аждају.

“НАЈЈАЧЕ УСКРШЊЕ ЈАЈЕ” У МЗ ОМЛАДИНСКИ ПОКРЕТ

У празничном духу, данас у 11.часова, одржаће се избор за “Најјаче ускршње јаје”. Реч је о такмичењу у куцању јајима у Месна заједница Омладински покрет за децу узраста до 15.година. Моле се родитељи и деца да дођу 15.минута пре почетка, ради пријављивања на такмичење.

СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

ЈГСП “НОВИ САД”
Данас, градске аутобусне линије саобраћаће по реду вожње за недељу, док аутобуси на линији 5 -неће саобраћати.
Из Јавно комунално предузеће “ Паркинг сервис”, током празничних дана паркирање возила у свим зонама се не наплаћује, а редовна наплата паркирања почиње сутра, 07.маја.
Радно време свих градских тржница још данас биће у узмењеном празничном термину, са радом од 06.часова ујутро до 14.часова поподне.

Пореска управа Србије, обавештава све обвезнике да ће први радни дан након празника бити сутра, 07.маја.
Јавно комунално предузеће “ Чистоћа” Нови Сад, обавештава суграђане да ће наредних дана, као и током претходних празничних дана, екипе Службе за сакупљање и транспорт отпада радити по редовном програму рада. Све ће се одвијати једнаком динамиком као и у свакодневном режиму.

БИОСКОП:

Дан можете да завршите одласком у биоскоп. Вечерас у 22.часа, на репертуару Arena Cineplex, закорачите на тениски терен кроз драму “Ривали” – кинематографско дело обогаћено моћном изведбом Зендаје у главној улози. Овај филм је интензивно путовање кроз динамику односа, моћи и спорта, оживљене визијом редитеља, Луке Гвадањина.

ВРЕМЕ:

Данас нас очекује топло време са дужим сунчаним интервалима и без могућих падавина. Минимална дневна температура биће 13.степени, док ће најављена максимална дневна температура износити 25.степени целзијуса.

ОДЈАВА:

Искористите празничне дане да будете са својим најближима, а већ сутра, у истом термину, очекују вас најактуелније информације из културног и друштвеног живота Новог Сада.

Пратите Дневне инфо.

Ovo su uspomene koje gradonačelnika Milana Đurića i prof. dr Vesnu Turkulov vezuju za praznične dane, evo kako će proslaviti Vaskrs

Преузмите андроид апликацију.