Odbranio titulu! Penzioner iz Švedske ima najjače jaje na ,,Tucanijadi“ u Mokrinu

KIKINDA/MOKRIN – Sedamdesetjednogodišnji pravnik u penziji Dušan Radić koji živi u Švedskoj pobednik je 34. ,,Tucanijade“ u Mokrinu.

On je u superfinalu tucanja vaskršnjim jajima na Varoškom trgu savladao Miloša Kovačića i na taj način odbranio prošogodišnju titulu. Treće mesto osvojio je Ivan Prodanov.

Foto: Vojvodina uživo

,,Presrećan sam zbog ove titule, a naročito zbog toga što sam saznao da sam treći po redu koji je dve godine uzastopce uzeo drugo mesto. Jaje je skuvano i ofarbano u Mokrinu i ovde sam svake godine iako živim u inostranstvu. Nisam siguran da li ću se nadmetati i naredne godine, sa ove dve titule ja sam prezadovoljan, trebalo bi i mlađima dati šansu i priliku“, rekao je ovogodišnji šampion.

Foto: Vojvodina uživo

U juniorskoj konkurenciji jaje Dunje Golić (7) bilo je jače od onog koje je imao Đorđe Lazić (1) iz Bijeljine, dok je treći Matija Ziramov.

,,Najviše mi se svidelo to što sam prvo mesto. To što sam šampionka tri puta do sada nije ništa novo za mene. Jaje su birali moj deka i mama,“ poručila nam je Dunja iz Mokrina.

Glavni sudija, Živica Terzić, naglašava da su za takmičenje potrebna kokošja jaja koja su obojena i tvrdo kuvana.

Foto: Vojvodina uživo

,,Ove godine takmičenje je privuklo oko stotinu učesnika u oba uzrasta, juniorskom i seniorskom. Prisustvovali su i gosti iz drugih zemalja, koji inače nisu iz Mokrina“ – ističe Terzić.

Svetsko prvenstvo u tucanju uskršnjim jajima organizovala je Mesna zajednica Mokrin uz podršku grada Kikinde.

,,Mokrin se zalaže za aktiviranje mladih i promociju našeg sela kroz ovakve događaje. Cilj nam je da pokažemo kako život u selu može biti dinamičan i da se i u manjim sredinama mogu organizovati događaji koji privlače pažnju,“– objašnjava Goran Ristić, predsednik Saveta mesne zajednice Mokrin.

Foto: Vojvodina uživo

,,Ova manifestacija predstavlja priliku da se istakne Mokrin, Kikinda, kao i vrednosti našeg života, kultura, tradicija i običaji. Mokrin je široko prepoznatljiv po svojim manifestacijama koje su uvek organizovane na visokom nivou“, nadovezao se gradonačelnik Lukač.

U okviru Vaskršnjih svečanosti na trgu u Mokrinu, sa početkom u 17.30 nastupiće Kulturno-umetničko društvo ,,Mokrin“, dok je koncert Ivane Selakov zakazan za 20 sati.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.