05. maj  2024. 11.32  →  11.43 | Izvor: Tanjug

Predsednik Crne Gore čestitao Vaskrs i pozvao na izgradnju društva punog ljubavi

PODGORICA -

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je Vaskrs po Julijanskom kalendaru i poručio da simbolika ovog praznika treba da nas podstakne na zajednički trud i predanost u izgradnji društva punog ljubavi.

"Neka praznik Hristovog Vaskrsenja donese radost u svaki dom i podstakne na jedinstvo među bližnjima i svima koji teže dobru, bez obzira na versku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost", naveo je Milatović i dodao:

milatović

"U Vaskrsu pronalazimo nadu za bolje sutra, podsećajući se da svako od nas nosi snagu da promeni na bolje svet oko sebe".

Neka nas simbolika Vaskrsa podstakne na zajednički trud i predanost u izgradnji društva punog ljubavi, razumevanja i poštovanja, poručio je Milatović na Fejsbuku uz tradicionalni uskršnji pozdrav "Hristos Vaskrse!"

Milatovih i Spajić na liturgiji u hramu Hristovog vaskrsenja, Mandić u Morači

Državni vrh Crne Gore prisustvovao je jutros Vaskršnjoj liturgiji u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, koju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Liturgiji su prisustvovali predsednik i premijer Crne Gore Jakov Milatović i Milojko Spajić. Uz mnogobrojne građane liturgiji su prisustvovali ministar spoljnih poslova Filip Ivanović i ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov.
Predsednik Skupštine Crne Gore je Vaskršnjoj liturgiji sa porodicom prisustvovao tradicionalno u manastiru Morača, gde je liturgiju služio nastojnik, arhimandrit Rafailo Kalik sa sveštenstvom i monaštvom.

"U ovoj srednjevekovnoj svetinji, čiji je ktitor bio knez Stefan Vukanov Nemanjić, moji preci su godinama proslavljali ovaj najveći hrišćanski praznik. Nakon pričešća, a po završetku Službe Božje, njemu i monaškom bratstvu manastira srdačno sam čestitao Vaskrsenje Gospodnje i poželeo da se još mnogo godina susrećemo u miru i slozi, negujući veru i čuvajući naše svetinje", napisao je Mandić na društvenoj mreži Iks, uz tradicionalni pozdrav: "Hristos Vaskrese - Vaistinu Vaskrese!".

Tagovi