Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Poljska teniserka Iga Švjontek (Foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia)
i

Poljska teniserka Iga Švjontek (Foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia)

Iga Švjontek je kraljica Madrida! Poljakinja u taj-brejku srušila Sabalenku i posle velike drame osvojila masters

Stefan Acevski - Vest objavljena: 21:55 - 04.05.2024

Poljska teniserka Iga Švjontek nova je šampionka Madrida, pošto je u finalu mastersa u prestonici Španije savladala Beloruskinju Arinu Sabalenku, rezultatom 2:1 (7:5, 4:6, 7:6).

Odigrale su dve najbolje igračice na svetu istorijski duel, spektakl je trajao više od tri sata, ali je na kraju Poljakinja stigla do pobede i tako se revanširala svojoj rivalki za poraz u finalu ovog turnira prethodne godine.

Imala je Sabalenka i tri brejk lopte, doduše sve tri na servis rivalke, ali se Švjontekova spasila i na kraju u ludom taj-brejku slavila sa 9:7 i stigla do titule.

U prvom setu smo videli razmenu brejkova već na startu, zatim su obe teniserke čuvale svoje servise do rezultata 5:5. Tad je Arina popustila, prva igračica sveta je došla do brejka i sa 7:5 rešila prvi deo meča u svoju korist.

Velika drama viđena je i u drugom delu, u kom smo videli čak četiri brejka u nizu, po dva na obe strane. Za razliku od prvog, u drugom setu se Sabalenka bolje snašla, takođe je napravila brejk u finišu i sa 6:4 izborila odlučujući set.

Tu je Arina takođe bila u prednosti, imala je 3:1, vratila se brzo Iga, da bi na 6:5 morala da izvuče dve meč lopte. To je i uradila, uvela je meč u odlučujući taj-brejk, gde je spasila jednu meč loptu, a zatim iskoristila svoju i sa 9:7 rešila 13. gem u svoju korist i tako stigla do titule posle više od tri sata tenisa.

Rubljov u finalu Mastersa u Madridu

Pročitajte još:

Nenad Zimonjić (Foto: Sportal)
08 00
Tenis

08:00 - 04.05.2024

"Ej, ljudi, ne radi se tako..." Zimonjić za Sportal objasnio pozadinu šokantne smene sa mesta selektora Srbije

Proslavljeni srpski teniser Nenad Zimonjić bio je gost Sportalove emisije „Majstorija“ u kojoj je otkrio brojne zanimljive detalje iz bogate igračke i trenerske karijere. Između ostalog, govorio je o tome kako je smenjen sa mesta selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije, zašto ga taj potez igrača posebno boli, a dotakao se i saradnje sa Novakom Đokovićem.

Tagovi:

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Češka. Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia
20 59
EURO 2024

20:59 - 31.05.2024

video Predstavljamo vam tim Češke za EURO

Iako u sastavu ne poseduju neke velike zvezde, Česi predstavljaju jednu vrlo snažnu i zanimljivu celinu koja je u stanju da napravi problem svakom rivalu.

Stefanos Cicipas, Foto: Bertrand GUAY / AFP / Profimedia
20 49
Grend slem

20:49 - 31.05.2024

video Cicipas se prošetao do osmine finala u Parizu

Finalista Rolan Garosa iz 2021. godine, Stefanos Cicipas, protutnjao je kroz šesnaestinu finala drugog grend slema u sezoni, pošto se jedva oznojio u duelu sa Žiženom Žangom. Trenutno deveti reket planete slavio je rezultatom 3:0 (6:3, 6:3, 6:1), posle svega jednog sata i 34 minuta igre.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)