1
AdmiralBet ABA Liga
KK Spartak Subotica - KK MZT Skoplje

FOTO: ABA 2 Liga

SRBIJA IMA JOŠ JEDNOG PREDSTAVNIKA U ABA LIGI: Naši klubovi pokazali gde se igra najbolja košarka u regionu!

Objavljeno: 04.05.24 u 21:56

ABA liga će biti jača za još jedno srpsko ime

Košarkaši Spartaka iz Subotice nastavljaju svoj impresivan put ka vrhu, upisavši drugu pobedu u polufinalnoj seriji ABA 2 lige protiv MZT-a iz Skoplja rezultatom 98:64. Ovom ubedljivom pobedom, Spartak je zapečatio svoj ulazak u finale gde će se susresti sa ekipom Vojvodine.

Ovaj trijumf predstavlja odlične vesti za srpsku košarku, jer će od naredne sezone dobiti još jednog predstavnika u eliti regionalnog takmičenja.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Barna sa 19 poena, uz četiri skoka, dok su Milisavljević i Tejić dodali po 11 poena, a Medarević je pridodao još jedan manje.

U poraženoj ekipi, jedini dvocifreni bio je Vorku sa 10 poena, dok su ga pratili Stojanovski i Robev sa po osam poena.

Gosti iz Severne Makedonije pružali su dostojan otpor samo tokom prvih deset minuta igre. Međutim, dominacija domaćeg tima u drugoj deonici, vođena iskusnim Gordićem i njegovim saigračima, odvela je Spartak do nedostižne prednosti od plus 25 poena do poluvremena.

Pokušavajući da se vrate u igru, MZT je naišao na odlučan odgovor Spartaka tokom treće četvrtine. Ovaj uvodni udarac treće deonice obeležio je Spartakovu sigurnu pobedu, čime su izbili na veliku prednost od preko 30 poena razlike.

Tim Vlade Jovanovića sada se okreće finalu i suočava sa izazovom protiv Vojvodine, a prva utakmica finalne serije zakazana je za 9. maj. Spartak će sigurno pokušati da nastavi svoj uspešan niz i donese titulu u Suboticu, dok srpska košarka može da se raduje još jednom predstavniku u elitnom rangu regionalnog takmičenja.

18
0

1 Komentara

  1. neka napuste ABA ligu MEGA i FMP i neka razigravaju igrace kroz KLS i ABA2
    Tako bi pored spartaka, vojvodine, vrsca mogla jos jedna ekipa da bude clan ABA

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter