Vesti

0

Brnabić, Đurić i Popović čestitali Uskrs pravoslavnim vernicima

Izvor: Beta

Brnabić, Đurić i Popović čestitali Uskrs pravoslavnim vernicima

Izvor: Beta / Miloš Miškov

Ministri pravde i spoljnjih poslova Maja Popović i Marko Đurić, i predsednica Skupštine Ana Brnabić, čestitali su danas Uskrs patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i pravoslavnom vernicima.

"Neka radost večnog života bude nepresušno vrelo najvećih hrišćanski vrlina mira, ljubavi i tolerancije. Slaveći veliki praznik, želim da nam donese obilje duhovnog preobražaja, kako bi smelo i odlučno dali odgovor na sva pitanja koja savremeni svet postavlja pred nas", navodi se u čestitki ministarke Popović.

Brnabić je navela da u ime Narodne skupštine, i lično ime, svim vernicima čestita predstojeći praznik.

"Neka ovaj praznik, koji slavi pobedu života i praštanja, bude povod da se podsetimo najvažnijih vrednosti zajedništva, međusobnog razumevanja i sloge. Želim vam da udruženim snagama i tolerancijom prevaziđemo svako iskušenje koji nam stoji na putu. Hristos Vaskrese", navodi se u čestitki predsednice Narodne skupštine.

Uz želje da se najveći hrišćanski praznik proslavi u miru, ljubavi i slozi, novi šef srpske diplomatije Marko Đurić je naveo "da je Vaskrs prilika da se svi zajedno podsetimo važnosti očuvanja srpske tradicije, vere i identiteta, kao i značaja negovanja međusobnog razumevanja i tolerancije u izgradnji društva koje promoviše slobodarske vrednosti i neguje duh istine i pravde".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR