Hronika

Oduzeta dva vozila zbog duga od skoro 30.000 KM

Oduzeta dva vozila zbog duga od skoro 30.000 KM
Foto: N.N. | Oduzeta dva vozila zbog duga od skoro 30.000 KM

SARAJEVO - Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oduzeli su dva motorna vozilo od višestrukih prekršitelja u saobraćaju.

U ulici Rakovička cesta, opština Ilidža, policijski službenici su kontrolisali putničko motorno vozilo „Opel Omega“, sa nepripadajućim registarskim oznakama, kojim je upravljao N.K., rođen 1982. godine u Zenici.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 17.533,60 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

U istoj ulici policijski službenici su kontrolisali i putničko motorno vozilo „Mercedes ML“, kojim je upravljao F.O., rođen 1998. godine u Sarajevu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 9.730 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od oba prekršitelja su privremeno oduzeta predmetna vozila, a Opštinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije