Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Franko Mastantuono (Eurasia Sport Images / SPP / imago sportfotodienst / Profimedia)
i

Franko Mastantuono (Eurasia Sport Images / SPP / imago sportfotodienst / Profimedia)

Već viđeno: Real Madrid "otima" čudo od deteta i plaća 45 miliona evra

Miloš Simanović - Vest objavljena: 10:23 - 03.05.2024

Real Madrid se poslednjih godina profilisao u lidera u lovu na talente širom sveta, posebno u Južnoj Americi. Posle brojnih Brazilaca (Vinisijus, Rodrigo, Endrik, Rejnijer...) sada užurbano radi na transferu 16-godišnjeg Argentinca Franka Mastantuona.

Mastantuono je prava "desetka" i nastupa za tim River Plate do 20 godina i jasno je da neće još dugo biti u velikanu iz Buenos Ajresa. Bacili su oko na njega Barselona i Mančester siti, ali je sada Real izbio na pol poziciju konkretnim koracima.

Predstavnici kraljevskog kluba su već obavili dva sastanka sa upravom Rivera kako bi završili transfer, veruje se da će biti 45 miliona evra koliko iznosi otkupuna klauzula.

Ideja Reala je da Mastantuono ostane u Argentini do leta 2026. godine i kad postane punoletan preseli se u Madrid, po već proverenoj matrici sa mladim Brazilcima.

Mastantuono je pravi plejmejker, istančanih tehničkih sposobnosti i razornog udarca, a neko na koga se ugleda je njegov zemljak Hulijan Alvares iz Mančester sitija. Takođe je i "Pauk" igrao u Riveru pre nego što je stigao na Etihad, a čini se da će Franko preko najvećeg kluba do Evrope.

Za prvi tim Rivera odigrao je 11 utakmica i već dao dva gola.

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Češka. Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia
20 59
EURO 2024

20:59 - 31.05.2024

video Predstavljamo vam tim Češke za EURO

Iako u sastavu ne poseduju neke velike zvezde, Česi predstavljaju jednu vrlo snažnu i zanimljivu celinu koja je u stanju da napravi problem svakom rivalu.

Stefanos Cicipas, Foto: Bertrand GUAY / AFP / Profimedia
20 49
Grend slem

20:49 - 31.05.2024

video Cicipas se prošetao do osmine finala u Parizu

Finalista Rolan Garosa iz 2021. godine, Stefanos Cicipas, protutnjao je kroz šesnaestinu finala drugog grend slema u sezoni, pošto se jedva oznojio u duelu sa Žiženom Žangom. Trenutno deveti reket planete slavio je rezultatom 3:0 (6:3, 6:3, 6:1), posle svega jednog sata i 34 minuta igre.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)