3
Evrokupovi
FK Crvena zvezda

FOTO: Starsport

ZVEZDA DIREKTNO U LIGI ŠAMPIONA? Crveno-beli su svoj posao odradili, sada čekaju rasplet!

Objavljeno: 03.05.24 u 10:12

Zvezda je postala prvak Srbije, ali to neće biti dovoljno da bi se direktno plasirala u elitu

Fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su svoju sedmu uzastopnu šampionsku titulu pobedom nad TSC-om rezultatom 2:1 na stadionu „Rajko Mitić“. Ovim trijumfom, crveno-beli su osigurali i plasman u plej-of fazu Lige šampiona.

Međutim, iako postoji šansa da Crvena zvezda izbori direktno mesto u elitnom takmičenju, potrebno je da se poklope rezultati u drugim ligama. Odlukom da mesto u grupnoj fazi ne popuni prvak 11. zemlje na UEFA listi, već da se trka vodi po plasmanu, situacija postaje izazovnija.

U konkurenciji za direktno mesto su i drugi klubovi poput Šahtjora iz Donjecka, Dinamo Zagreb, Slavije Prag, Kopenhagena, Olimpijakosa i PAOK-a. Samo jedan od ovih timova izbeći će kvalifikacije, što stavlja dodatan pritisak na ovogodišnjeg srpskog predstavnika.

Šahtjor Donjeck, trenutno u prednosti sa najvećim koeficijentom, ima četiri boda više od Dinama iz Kijeva, ali još uvek je potrebno da se odigraju nekoliko ključnih mečeva u tamošnjem šampionatu. Crvena zvezda će pratiti razvoj situacije s nadom da će se uslovi poklopiti i omogućiti joj direktan plasman u Ligu šampiona.

Standings provided by Sofascore
23
18

3 Komentara

  1. Nitko od spomenutih ne bi smio osvojit prvenstvo.Al zajebao vas Dinamo ZG pa definitivno idete u kvalifikacije.Zaboravili su napisati da ukoliko Borussia Dortmund osvoji Ligu Prvaka onda nitko ne ide direktno.Gleda se koeficijent klubova prvaka.Šahtor ima najveći,pa Dinamo pa svi ovi ostali navedeni pa tek onda Zvezda.

    0
    0
    Odgovori
  2. ‘Ajd’ malo pojasnite, šta to za nas (čitaj: zvezdu) konkretno znači ‘samo jedan od ovih timova izbeći će kvalifikacije’?? Da li treba da NIJEDAN od tih klubova NE BUDE prvak svoje lige, ili je dovoljno da BAR JEDAN od njih ne bude prvi, da bismo išli direktno u LŠ?? Ovo ovako plasirano je samo POLUINFORMACIJA

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter