0
Košarka
Džoel Embid

FOTO: Printscreen/X

ZBOGOM LAŽNI MVP: Niksi poslali Embida i Filadelfiju kući! (VIDEO)

Objavljeno: 03.05.24 u 08:05

Embid će morati da čeka na Olimpijske igre da bi nešto pokušao da osvoji

Njujork Niksi prolaze u polufinale Istoka nakon spektakularne pobede nad Filadelfija Seventisiksersima sa 118:115, završivši seriju sa 4:2 u svoju korist. Iako su igre bile intenzivne, pažnja je bila usmerena na ponašanje Džoela Embida, čija ekipa je bila nemoćna pred snagom Niksa.

Embid je pokušao sve, čak i prljave taktike, ali na kraju je poražen u sopstvenoj igri. Tajris Maksi je zasluženo dobio titulu najboljeg igrača svog tima u ovom šestom meču, preuzimajući ulogu lidera dok Embid nije bio na vrhuncu forme.

Niksi su dominirali u prvoj četvrtini, stvarajući ogromnu prednost koja je delovala nepremostivo. Iako je Fila uspela da se vrati u drugoj četvrtini, utakmica je ostala neizvesna do samog kraja. Ključni trenutak došao je kada je Džoš Hart pogodio trojku pri rezultatu 111:111, otvarajući put ka pobedi Niksa.

Najbolji igrač utakmice bio je Džejlen Branson sa 41 poenom i 12 asistencija, dok je kod Filadelfije prednjačio Džoel Embid sa 39 poena i 13 skokova.

U polufinalu Istoka, Njujork Niksi će se suočiti sa Indijana Pejsersima, koji su izbacili Milvoki Bakse iz takmičenja. Očekuje se da će ova serija biti još jedan izazov za Nikse, dok Pejsersi pokušavaju nastaviti svoj impresivan niz.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter