Šapićev "virus" i u Skupštini: Vučević i poslanici o jugonostalgiji

Sednica Skupštine počela je danas u podne, kada je mandatar Miloš Vučević predstavio ekspoze i nastavila se raspravom o izboru Vlade.
Šapićev "virus" i u Skupštini: Vučević i poslanici o jugonostalgiji
Foto: 021.rs (ilustracija)

Vučević se u ekspozeu, kada je pričao o spoljnoj politici, osvrnuo i na Pokret nesvrstanih, navodeći da Vlada neće odstupati od "nepravedno zaboravljenog Pokreta nesvrstanih".

Ipak, on poziva sve da "prestanu sa lutanjem tim hodnicima jugonostalgije".

"Sve nas zajedno pozivam da prestanemo sa tim lutanjem hodnicima jugonostalgije i trošenjem vremena na iznalaženje zaključaka, da li se jugoslovenska epopeja morala završiti tragično. Danas to raditi isto je kao i besciljno lutati bestragijom", naveo je Vučević i dodao da nam je potrebna ideja novog "nacionalnog optimizma".

 
Između ostalog, Vučević je u tom delu izlaganja rekao da "Srbija mora očuvati svoju biološku masu".
 
Jugoslavija se ponovo "vratila u Skupštinu" tokom rasprave o izboru Vlade.
Naime, nakon izlaganja poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića u kojem je kritikovao Vučevićeve mandate kao gradonačelnika Novog Sada, u Vučevićevu odbranu je stao poslanik Milenko Jovanov.
 
On je zaključio da Novaković kritikuje Vučevića baš zbog tog "razračunavanja sa jugonostalgijom".
 
"Da znate da čvrstu podršku imate u borbi protiv tog jugoslovenstva", rekao je Jovanov.
 
Nastavio je i Vučević koji je rekao Jovanovu da je on verovatno "veliki jugonostalgičar" komentarišući zajednički izlazak opozicije u Novom Sadu u kom učestvuju i desničarske stranke.
  • Koja

    02.05.2024 16:01
    Sramotna
    Opozicija , bez ideja , znanja , vizije samo mržnja !
  • Б

    01.05.2024 23:34
    Југоносталгија
    Да није било друга Тита, Миленко би од НС до БГ ишао кроз Хрватску, што можда и није тако лоше. Можда би схватио у какав су статус Карађорђевићи увалили Србе.
  • Ovde

    01.05.2024 23:03
    Neko
    Želi da opere svoju prošlost

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija