01. maj  2024. 14.27  | Izvor: Tanjug

Prvi maj SSSS obeležio razgovorom sa građanima o problemima radnika

BEOGRAD -

Savez samostalnih sindikata Srbije je, različitim manifestacijama, obeležio 1. maj u više gradova Srbije, gde su kod štandova na otvorenom i na trgovima, razgovarali sa građanima o problemima radnika u Srbiji.

Skup u Beogradu, pod nazivom "Udružimo se u borbi za radnička prava" održan je na Adi Ciganliji, gde su sa građanima razgovarali o značaju članstva u sindikatu, perspektivama tržišta rada, penzijskoj politici, predlozima izmena i dopuna Zakona o radu, kao i zaštiti prava radnika.

savez, samostalnih, sindikata, srbije, ssss

"Ove godine smo se odlučili za jedan malo drugačiji koncept obeležavanja Prvog maja, neće biti te centralne manifestacije kao što je ranije bilo u Beogradu, već ćemo po raznim gradovima Srbije, u Beogradu, Kruševcu, Subotici razgovarati sa građanima, da čujemo radnike koji nisu članovi našeg sindikata, kako oni vide situaciju, šta su njihovi problemi, šta oni ocenjuju kao najveće probleme i da im kažemo šta mi radimo i šta možemo da uradimo za njih", rekao je za Tanjug predsednik saveza samostalnih sindikata Beograda Dragan Todorović.

On je rekao da danas u Srbiji nema pravih sindikalnih protesta, nego su to više okupljanja na kojima se predaju predlozi i aktivno učestvuje na njihovom rešavanju.

Dodao je da će ovaj dan završiti bez slavlja i bez roštiljanja.

Srodne vesti