Ronaldovi problemi u Valjadolidu se konačno završavaju 1Foto: EPA-EFE/NACHO GALLEGO

Luis Nazario de Lima Ronaldo jasno je stavio do znanja da je fudbalski klub Valjadolid na prodaju.

Brazilac to ne krije, iako je tajming za ovakvu objavu upitan budući da se tim bori za promociju, odnosno u povratak u Primeru.

Čitava operacija oko prodaje kluba nije jednostavna, ali je odluka čvrsta.

Njegovo prisustvo u Kruzeiru je već završeno i ako sve prođe glatko, uskoro će staviti tačku na funkciju i u kastiljanskom timu.

Bivši fudbaler Real Madrida i Barselone preuzeo je Valjadolid 2018. godine nakon što je kupio 51% deonica za 30 miliona evra.

Njegov dosadašnji boravak u klubu je bio pun uspona i padova, ali istina je da je odnos sa navijačima, posle logičnog zamajca na početku, nije ono što je harizmatični fudbaler tražio, piše madridski sportski list Marka.

U stvari, poslednjih meseci Ronaldo je podneo nekoliko pritužbi u vezi sa uznemiravanjem koje je dobijao putem poruka i društvenih mreža od strane određenih navijača, navodno, Valjadolida.

Napadi su bili gnusni i nesumnjivo su doprineli tome da donese odluku o prodaji kluba koja je već neko vreme sazrevala kao ideja u mislima slavnog Brazilca.

Istina je da je udaljenost između njega i navijača ogromna. Među njima nema harmonije. Promena trenera u toku prethodne sezone bila je jasan primer da im se putevi potpuno razilaze. To je nešto što je evidentno, sve i kada bi neopravdani napadi i maltretiranja kojima je Ronaldo bio izložen ostali po strani.

Cena prodaje Valjadolida sada malo ima veze sa tim da li će na kraju izboriti promociju u Primeru ili ne.

Neke informacije od pre godinu dana govore da je ispadanje u Segundu bio jedan od razloga koji su zaustavili moguću operaciju još u to vreme.

Sada, okolnosti jasno ukazuju da je kraj puta na vidiku.

Promocija u elitu će podići cenu Valjadolida, ali bi sportska privlačnost eventualne kupovine bila mnogo veća.

Ipak i ako je ne ostvare, Ronaldo neće odustati od namere da proda klub.

Čini se da ga ne zanima svođenje računa i gledanje u kakvom je finansijskom bilansu sa akvizicijom sa stadiona „Jose Zorilja“ već da naprosto želi da transakciju što pre obavi i zauvek ode iz provincije Kastilja i Leon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari