30. april  2024. 08.25  →  10.51 | Izvor: RTS, Tanjug

Jokić nastavio sjajnu seriju igara i odveo Denver u polufinale, prošla i Oklahoma, Boston deklasirao Majami (VIDEO)

DENVER -

Srpski centar Nikola Jokić je novim dvostrukim dvocifrenim učinkom doprineo da Denver nadigra LA Lejkerse sa 108:106 u petom meču prvog dela plej-ofa na Zapadu i sa ukupnim rezultatom 4:1 u pobedama plasira se u drugi deo plej-ofa. U polufinalu Denver će igrati protiv Minesote koja je u pobedama u četiri meča eliminisala Finiks.

video icon

Tim Denvera je u vrlo neizvesnoj utakmici na svom terenu uspeo da nadigra LA Lejkerse i izbori plasman u polufinale a igrač odluke je bio Džamal Mari koji je četiri sekunde pre kraja postigao koš za pobedu.

jokic954

Srpski centar Nikola Jokić je nastavio seriju sjajnih igara i sa novim dabl-dabl učinkom dao dragocen doprinos pobedi. Ubacio je 25 poena uz 20 skokova, a nedostajala mu je samo jedna asistencija da ostvari tripl-dabl.

I sa tim učinkom je bio tek četvrti strelac na meču, a pobedu Denvera je ipak izvojevala timska igra.

Džamal Mari je bio najefikasniji igrač utakmice sa 32 postignuta poena, uz sedam skokova, a odlični Majkl Porter je dodao 26 poena uz 4 asistencije.

Na drugoj strani Lebron Džejms je postigao 30 poena i imao 11 asistencija, a nedostajao mu je jedan skok za tripl-dabl.

Lejkersi su odlično ušli u meč i u vrlo izjednačenom duelu zapretili da dođu i do druge pobede na gostovanju.

Ekipe su se tokom celog meča smenjivale u vođstvu, a najdramatičnije je bilo u poslednjoj četvrtini kada su se iz napada u napad ekipe smenjivale u vođstvu, pa se ušlo u krajnje neizvesnu završnicu koju je Džamal Mari pogotkom odluke pretvorio u pobedu koja ih vodi u polufinale.

U polufinalu Denver će igrati protiv Minesote koja je nadigrala Finiks sanse i sa 4:0 u pobedama prva se plasirala u polufinale Zapadne konferencije.

Jokić: Ovo je bila teška utakmica, najvažnije je da smo pobedili

Nikola Jokić izjavio je da je njegov tim odigrao težak meč protiv Los Anđeles Lejkersa, ali je dodao da je najvažnije da su Nagetsi stigli do pobede i polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, prenose američki mediji.

"Bila je ovo teška utakmica. Oni su hteli da dođu do pobede i produže seriju, a mi da je zatvorimo. Interesantna, zanimljiva utakmica, a pobeda je na kraju najvažnija", rekao je Jokić posle meča.

On je priznao da je Denver imao dosta otvorenih šuteva na meču sa Lejkersima.

"Igramo takvu košarku, deluje da to funkcioniše. Nismo mnogo pogađali, imali smo dosta otvorenih šuteva. Međutim, verujemo jedni drugima i verovatno je to razlog zbog kojeg pobeđujemo", naveo je srpski košarkaš.

Jokić je rekao da je njegov tim spreman za polufinale plej-ofa Zapada.

"Ne predajemo se. Od kada sam došao ovde, to je tradicija. Gubili smo svaku utakmicu, a na kraju pobeđivali. Znamo šta bi trebalo da uradimo, nezgodni smo i znamo šta je cilj", istakao je Jokić.

Pobedu aktuelnim šampionima NBA lige protiv LA Lejkersa doneo je Džamal Marej 3,6 sekundi pre kraja meča. Marej je bio pod znakom pitanja za jutrošnji meč.

"Znamo da koliko je on nezgodan, znali smo da će igrati i za šta je sposoban", istakao je Jokić.

Denver će u polufinalu plej-ofa Zapada igrati protiv Minesote.

"Biće totalno drugačija serija nego protiv LA Lejkersa, ali je jedva čekam. Moje telo misli da je pet dana odmor, to nije dobro", rekao je Jokić.

Oklahoma u polufinalu, Boston deklasirao Majami

Košarkaši Oklahome nadigrali su Nju Orleans sa 97:89 i sa maksimalnih 4:0 u pobedama izborili plasman u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije. Na Istoku Boston je na gostovanju nadigrao Majami sa 102:88 i poveo u četvrtfinalnoj seriji sa 3:1, a srpski reprezentativac Nikola Jović je imao skroman učinak u poraženom timu.

Oklahoma je sjajnom timskom igrom nadigrala Nju Orleans sa 97:89 i na gostovanju maksimalnim rezultaton završila četvrtfinalnu seriju plej-ofa.

U efikasnosti su ih predvodili Šej Gildžus Aleksander i Džejlen Vilijams sa po 29 poena, a Vilijams je imao ključnu ulogu u završnici meča kada je ubacio i najveći broj poena.

Još četvorica igrača su dali svoj dvocifreni šuterski učinak za ubedljivu pobedu. To s bili Gidi i Holmgren sa po 14 poena, dok su Dort i Džons dodali po 11 koševa.

U poraženom Nju Orleansu najefikasniji su bili Jonas Valančunas sa dabl-dabl učinkom od 19 poena i 13 skokova i Si Džej Mekolum sa poenom više ali im to nije ponoglo da izbegnu poraz.

Oklahoma će u polufinalu Zapada igrati sa pobednikom duela između Klipera i Maveriksa u kome je trenutni rezultat 2:2 u pobedama.

Na gostovanju je pobedu sinoć slavio i Boston nadigravši Majami sa 102:88 i sa 3:1 u pobedama došli pred plasman u polufinale zašta će se boriti 2. maja na svom terenu.

Do pobede ih je rekordom karijere predvodio Derik Vajt koji je ubacio čak 38 poena uz četiri skoka i tri asistencije. A odlično su ga pratili Džejson Tejtum sa dabl-dabl učinakom od 20 poena uz 11 skokova i Džejlen Braun sa 17 poena.

U poraženom timu Majamija Bem Adebajo je imao 25 poena i 17 skokova, Tajler Hiro je postigao 19, a Kejleb Martin 18 poena, ali je to bilo premalo da bi se pariralo izuzetno raspoloženom protivniku koji je od samog početka meča preuzeo inicijativu i ubedljivo vođstvo. Srpski reprezentativac Nikola Jović je dao skroman doprinos postigavši tri poena uz tri skoka za nešto više od 16 minuta provedenih na parketu Kaseja Centra.

Posle dve pobede u Majamiju Boston je sa 3:1 u pobedama u prilici da u narednom meču na svom terenu izbori plasman u polufinale.

Tagovi