Dodik tražio od Vučića da se Sabor srpskog naroda održi nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je danas ideju predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da Sabor srpskog naroda bude održan odmah nakon glasanja o rezoluciji o Srebrenici u UN-u.
Dodik tražio od Vučića da se Sabor srpskog naroda održi nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici
Foto: 021.rs
"Dodik je danas od Vučića zatražio da Sabor srpskog naroda, Srbije i Srpske bude održan odmah po usvajanju rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, jer srpski narod mora da pruži snažan odgovor na najteže moralne, pravne i političke diskvalifikacije koje su protiv njega pripremljene", saopšteno je iz Predsedništva Srbije.
 
Vučić je tokom današnjeg sastanka izvestio Dodika o aktivnostima Srbije i njene delegacije u Ujedinjenim nacijama povodom predloga da se usvoji rezolucija o Srebrenici.
"Srbija je uložila maksimalne napore da zaštiti, ne samo vitalne interese srpskog naroda, već i istinu i međunarodno pravo", rekao je Vučić.
 
Rekao je i da je "situacija po srpski narod veoma teška i složena, te da je sasvim jasno da će velike zapadne zemlje pokušati da izglasaju pomenutu rezoluciju, gotovo po svaku cenu".
Dodik je obavestio predsednika Vučića o svojoj poseti Rusiji i rezultatima te posete.
 
O svim ekonomskim projektima i drugim vidovima saradnje, Vučić i Dodik razgovaraće 1. maja u Beogradu.
 
Glasanje o usvajanju rezolucije o Srebrenici, ranije najavljeno za 2. maj, odloženo je, a novi datum još nije zvanično objavljen.
 
Ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija izjavio ranije da sednica Generalne skupštine UN-a na kojoj će se raspravljati o nacrtu Rezolucije UN o Danu sećanja na genocid u Srebrenici, neće sigurno biti održana pre 6. maja.
  • Hm...

    29.04.2024 23:58
    Dodik zna da će Rezolucija biti usvojena?
  • zztop

    28.04.2024 21:36
    Dobro bi bilo da se njih dva saberu pod onu šljivu tarabića a narod nek ostave na miru ...
  • Lala

    28.04.2024 21:12
    Predlog je...
    ... da Sabor bude u Prištini... ili Đakovici, naprimer.
    Pa da vidimo kako će poznati SNS autobusi stići u te gradove SRPSKE pokrajine.
    Hahahahaha!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija