Milka Forcan oštetila Miškovića?

D. MARINKOVIĆ

21. 07. 2010. u 20:58

Kompanija ”Delta Holding” o sporu oko imovine i tužbi ”Delta stara” protiv rukovodstva ”Jugohemije"

KOMPANIJA “Delta holding”, kao većinski vlasnik “Delta stara”, a koja je istovremeno većinski vlasnik “Jugohemije” a.d, spremna je da povuče sve tužbe za zaštitu svoje imovine, ukoliko predsednica Upravnog odbora i direktorka “Jugohemije” a. d, Milka Forcan i Smiljka Mileusnić-Adžić, vrate tu imovinu.

- Protiv pomenutog akcionarskog društva, “Delta” je podnela krivičnu prijavu, kako bi zaštitila svoju imovinu - izjavio je Nenad Popović, pravni zastupnik “Delta holdinga”, na konferenciji za štampu u predstavništvu te kompanije.


AKCIJE “MAKSIJA”
PRAVNI zastupnik ”Delta holdinga” je potvrdio da je sud na Kipru doneo privremenu meru obustave prodaje udela u ”Delta Maksiju”, na osnovu tužbe muža nekadašnje potpredsednice ”Delta holdinga” Milke Forcan, Branka Forcana, koji tvrdi da je vlasnik devet odsto ”Delta Maksija”.

Popović je ukazao da je na tu meru podneta žalba, ističući da ona nije primenjiva u Srbiji. On je izrazio očekivanje da će ona ubrzo biti ukinuta i naveo da ne postoje nikakvi dokazi da je Forcan vlasnik devet odsto ”Delta Maksija”.

Sudski postupak je, dodaje Popović, pokrenut zbog manjinskog vlasnika “Delta stara”, firme “Form komjunikejšns”, vlasništvo Milke Forcan i uprave “Jugohemije”, na čelu sa njenom sestrom, koje su prilikom osnivanja nove firme “Jugohemija menadžment” sračunato uvećale udeo kompanije “Form komjunikejšns”, a umanjili udeo “Jugohemije” a.d.

- U pomenutu novu firmu, “Form komjunikejšns” je uneo svoj udeo u kompaniji “Delta star”, koji je procenjen na 12 miliona evra, iako prema vrednosti aktive te firme, udeo ne bi trebalo da pređe 2,5 miliona evra - rekao je Popović. - Na drugoj strani, “Jugohemija” a.d. je u novoosnovanu firmu “Jugohemija menadžment” unela dve svoje zgrade i tako je ulog “Jugohemije” a.d. smišljeno umanjen na 3,9 miliona evra, iako te dve nekretnine u centru Beograda vrede oko 11 miliona evra.

Popović je kazao da je nakon što je zatražen uvid u poslovanje kompanija, kojima je upravljala Forcanova, “Jugohemija” a.d. 25. juna obavestila kiparski “Hemslejd” da od “Delta stara” potražuje 478 miliona dinara, iako je to potraživanje dospelo na naplatu krajem 2009. godine.

- Menicu za taj dug potpisale su Milka Forcan i Smiljka Mileusnić-Adžić - naglasio je Popović. - Kompanija “Jugohemija” blokirala je 2. jula račun “Delta stara” zbog, kako su naveli, kašnjenja u isplati duga od 478 miliona dinara.

Inače, “Delta star” je, prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti, vlasnik 77 odsto kapitala “Jugohemije”. U kompaniji “Delta star” udeo od 60 odsto ima kiparski “Hemslejd”, sto odsto vlasništvo Miroslava Miškovića, a 40 odsto ima “Form komjunikejšns”, firma registrovana u Delaveru, za koju se veruje da pripada Milki Forcan.

FORCANOVA: SVE SPROVEDENO PO ZAKONU

POD punom odgovornošću obaveštavam javnost da su sve pravne radnje oko osnivanja kompanije ”Jugohemija menadžment” sprovedene po zakonu i da su sve informacije, koje se iz ”Delta holdinga” plasiraju vezano za ovu temu, pokušaj diskreditovanja mene i moje sestre Smiljke Mileusnić-Adžić u javnosti, kaže se u saopštenju Milke Forcan, predsednika UO ”Jugohemije”.

- Na osnivanju te kompanije radio je tim advokata koji je zaštitio interese ”Jugohemije” - kaže Forcanova i dodaje da je besmisleno da posle gotovo 20 godina rada u privredi sada krši zakon.

Ugovor o pozajmici između ”Jugohemije” a.d. i ”Delta stara” zaveden je su svim bilansima, koji ulaze u konsolidovani bilans ”Delta holdinga” i tako je dostupan svim organima upravljanja. Stoga je pokušaj plasiranja informacije da predsednik te komapnije nije bio upoznat sa iznosom pozajmice sraman.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Vesna

21.07.2010. 21:11

Nije ona nista i nikog ostetila.Sto niko nepita od cega i kako je privatizovana jugohemija? Ona je samo izvrsavala naredjenja a u medju vremenu radila na tome da uzme svoj deo. Najzad da i njega neko " pokrade"! ako se to tako kaze a sta je sa onim sto je on prisvojio!?Koga treba da bude vise sramota nju ili njega?!

stojan

22.07.2010. 07:52

kada bi nasa vlast imala snage da proveri odakle tim ljudima toliko bogatstvo, pa jos odneli van zemlje, ne placvaju poreze, oni bi verovatno svoj sdijalog vodili sa drugog i na drugo0m mestu

Ana

22.07.2010. 09:52

Ni jedno ni drugo nisu dosli postenim putem do ovolikg kapitala. Mene samo cudi zasto se sada ne hapsi Ivica Dacic...

Dragan Sweden

22.07.2010. 10:06

Miskovic misli da moze sa ovako lepim zenama da pravi biznis.Nema sanse najveci vojskovodje i Kraljevi padaju ispred lepih zena Miskovic je sitna riba za njih

ivan

22.07.2010. 11:04

Ma Misko moze samo da place. Zna da nema sanse inace ne bi nudio pomirenje posle tuzbe, nego pre. Milkica ocigledno ima snazan vetar u ledja iz vrha drzave i samo je pitanje vremena kad ce Misko da krene putem Karica.Ne ide to preko noci ali sacekajete koji mesec pa cete videti

Sasa

22.07.2010. 11:46

Eeee Drzavo nije ni cudo sto si propala, pa ovde ni oni sami ne znaju gde imaju sedista firmi i koliko ih imaju i koja u kojoj ima vlasnicki udeo, Strasnoo. Ovi pre 5 oktobra treba da se stide sto su stvorili Miskovica, Peru Matica, Peconija, Kostica, Cumeta i ostale "biznismene" a ovi posle 5 oktobra treba svi da se poubijaju jer su im dozvolili da svoja bogatstva uvecaju za ko zna koliko puta.....i da rade sta im je volja jer zakon ocigledno za njih ne vazi, a i svi znaju da plavaju ministre..

pedja

22.07.2010. 12:03

pa zar mislite da je Milka postena, pa na istom su poslu bili oboje 18g, oboje treba vlas da preispita poslovanje i kako su dosli do tih firmi

situlacija

22.07.2010. 15:14

Jedina sreca sto je Milka lepa zena pa mi je njeno svakodnevno pojavljivanje na naslovnoj strani prijatno. U suprotnom bilo bi neizdrzivo, jer ja licno i par miliona ostalih srba od ovog njihovog licnog rata ( iz inata) sa puno elemenata spanske televizijske sapunice, nemamo nista.

MEDICUS

23.07.2010. 01:33

Milka, moja apoteka je klijent Jugohemije,uzdam se u Vas lep osmeh da cu to i ostati.