Vesti

0

Sabor srpskog naroda biće održan posle glasanja o rezoluciji o Srebrenici

Izvor: N1

Sabor srpskog naroda biće održan posle glasanja o rezoluciji o Srebrenici

Izvor: N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i tom prilikom saglasili su se da će datum održavanja Sabora srpskog naroda biti određen "neposredno po okončanju održavanja Generalne skupštine UN i glasanja o rezoluciji o Srebrenici".

Kako se navodi u saopštenju iz Vučićevog kabineta, dvojica predsednika razmatrala su sva aktuelna pitanja iz regiona.

„Vučić je posebno izvestio Dodika o aktivnostima Srbije i njene delegacije u UN povodom predloga Nemačke i drugih velikih sila da se usvoji Rezolucija o Srebrenici. Predsednik Vučić je istakao da je situacija po srpski narod veoma teška i složena, te da je sasvim jasno da će velike zapadne zemlje pokušati da izglasaju pomenutu rezoluciju, gotovo po svaku cenu“, navodi se u saopštenju.

Dodik je, kako se dodaje, obavestio Vučića o svojoj poseti Ruskoj Federaciji i rezultatima te posete.

„Istovremeno, Dodik je zatražio od predsednika Vučića da Sabor srpskog naroda, Srbije i Srpske bude održan odmah po usvajanju Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, jer srpski narod mora da pruži snažan odgovor na najteže moralne, pravne i političke diskvalifikacije koje su protiv njega pripremljene“, navodi se u saopštenju i dodaje da je Vučić prihvatio tu ideju.

Dodik i Vučić će se sastati i 1. maja u Beogradu.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR