Capital.ba

Usvojen Prijedlog zakona o platama

21.07.2010. / 19:54

SARAJEVO, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ usvojio je danas Prijedlog zakona o platama i naknadama u organima vlasti FBiH.

Premijer FBiH Mustafa Mujezinović istakao je da je usvajanje navedenog Prijedloga zakona uslov za nastavak stend-baj aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom.

“Ukoliko FBiH ne ispuni potrebne uslove biće dovedeni u pitanje svi finansijski aranžmani sa međunarodnim finansijskim partnerima, koji treba da stabilizuju federalni budžet”, rekao je Mujezinović.

Navedeni Prijedlog zakona podržali su i predstavnici sindikata državnih službenika i boračkih organizacija u FBiH.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog zakona o platama policijskih službenika u FBiH.

Prijedloge zakona koji su danas odobreni trebalo bi da usvoji i Dom naroda Parlamenta FBiH kako bi stupili na snagu.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH završena je u poslijepodnevnim časovima.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!