Dečački san turskog Mesija: Guler jedinim golom na meču doneo pobedu Realu u San Sebastijanu 1Foto: EPA-EFE/Javier Etxezarreta

Turski Mesi živi svoj dečački san.

Arda Guler, 19-godišnjak koga je Real doveo iz Fnerbahčea prošlog leta za 20 miliona evra, imao je maler da se teže povredi na početku sezone, ali pošto se oporavio, počeo je da pokazuje zašto ga je najveći klub sveta doveo u svoje redove.

U prvoj utakmici 33. kola španskog fudbalskog prvenstva em mu je trener Karlo Ančeloti dao priliku da prvi put igra od starta u La ligi kao desno krilo, em je jedinom pogotkom na meču u San Sebastijanu protiv Sosijedada, u 29. minutu, doneo „kraljevskom klubu“ još tri dragocena boda za, sasvim je izvesno, povratak titule prvaka na stadion „Santijago Bernabeu“.

Na dan susreta imao je 19 godina i 61 dan. Mlađi Realov starter strelac na meču prvenstva bio je u ovom veku samo Brazilac Rodrigo sa 18 godina i 294 dana.

Real je u seriji od 27 utakmica bez poraza u državnom šampionatu, koja mu je jedna od uspešnijih u istoriji.

Ovaj meč je trebalo da po prvobitnom rasporedu igra u subotu u 21 čas, ali je Liga uvažila njegovu molbu da se igra dan ranije da bi imao više vremena za pripremu za prvu utakmicu polufinala Lige šampiona s Bajernom u Minhenu u utorak.

„Kraljevskom klubu“ je pripao i peti meč uzastopce u šampionatu kao gostu u petak.

U ovom veku je poslednjeg dana radne nedelje izgubio na terenu svog domaćina samo protiv La Korunje 2002 (3:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari