Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Detalj sa meča Barselona - Olimpijakos (Foto: Javier Borrego / Zuma Press / Profimedia)
i

Detalj sa meča Barselona - Olimpijakos (Foto: Javier Borrego / Zuma Press / Profimedia)

Nova utakmica, novi brejk: Početak iz snova za goste, Olimpijakos slomio Barselonu u "Blaugrani" – Srbija strepi zbog Petruševa

Stefan Acevski - Vest objavljena: 23:12 - 24.04.2024

I treći gost je četvrtfinalnu seriju Evrolige otvorio pobedom. Ovaj put je to bio Olimpijakos, koji je u Kataloniji savladao Barselonu rezultatom 77:75, i tako stigao do velikog brejka u Španiji. Ipak, veliki problem za Grke, ali i reprezentaciju Srbije, jeste povreda Filipa Petruševa u finišu susreta.

Prvo je kao gost slavio Makabi, tokom dana je isto uradio i Fenerbahče, a sada je i treća ekipa bez prednosti domaćeg terena došla do prednosti. Olimpijakos je u finišu prelomio vrlo zanimljiv meč u Španiji i poveo sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji.

Najzaslužniji za pobedu grčkog tima je bio Vilijams Gos sa 15 poena, jedan manje je dodao Kenan, dok je maestralnu partiju pružio i Filip Petrušev, koji je prvu utakmicu ove serije završio sa 12 poena i tri skoka. Međutim, nije sve moglo da prođe sjajno po srpskog košarkaša, koji je u finišu meča ostao da leži na parketu, držeći se za koleno, a ostaje samo nada da našeg košarkaša ne čeka dugačka pauza.

Nikola Milutinov je u crveno-belom dresu upisao svega tri poena za sedam minuta na terenu, dok je u Barseloni bolji od ostalih bio Ernangomes sa 12 poena, dok su po 11 imali Parker i Abrines.

Kao što se i moglo očekivati, vrlo tvrdo je bilo na početku meča, nijedna ekipa nije uspela da napravi osetniju prednost, a prvi kvartal je Oli završio sa poenom viška (19:18), uz sjajnu partiju Fala, koji je postigao deset poena u uvodnoj četvrtini.

U istom ritmu se nastavilo i u drugoj deonici, igralo se koš za koš, ali je tim iz Pireja u finišu poluvremen napravio veću prednost, nošen sjajnom igrom Kenana i Petruševa (44:35).

Nisu uspevali domaći košarkaši da pronađu pravi ritam, a nakon serije poena Vilijams Gosa, Grci su imali i maksimalnih +13 (60:47). Tada se domaćin probudio, serijom 7:0 su prišli na svega šest poena minusa (60:54), a zatim su uspeli i da utakmicu uvedu u neizvesnu završnicu.

Činilo se da će se ekipa Jorgosa Barcokasa lako prelomiti meč u svoju korist, Barselona se vratila, ali na kraju nije uspela da kompletira preokret (77:75). Ipak, loša vest za Olimpijakos je povreda Petruševa, koji je pao nakon duela sa Abrinesom na 35 sekundi do kraja. Filip se uhvatio za koleno, previjao od bolova, a morao je da napusti teren uz pomoć saigrača, pa je njegov dalji nastup u seriji pod znakom pitanja.

Inače, drugi meč na programu je u petak (21.00), a domaćin će ponovo biti ekipa Barselone.

Tripl dabl sa Savanom: Srbi su svuda prvi na udaru, a mi ovde čekamo strance kao da imaju 16 godina!

Pročitajte još:

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Detalj sa meča FK Napredak - FK Crvena zvezda/Foto:  FK Crvena zvezda
21 40
Crvena zvezda

21:40 - 16.05.2024

video Kneževićev ples u Lazarevom gradu: Zvezdina četvorka protiv Napretka, proradio Sremčević

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras Napredak u Kruševcu rezultatom 4:0, u šestom kolu plej-ofa Superlige Srbije. Golove za goste postigli su Nikola Knežević u osmom, Aleksandar Katai u prvom minutu nadoknade prvog dela, kao i Uroš Sremčević u 42. i 68. minutu. Zvezda je odavno osvojila sedmu uzastopnu titulu, ovom pobedom je došla do 93 boda, Napredak je na osmom mestu sa 40 bodova.

Ćabi Alonso, Detalj sa meča Roma - Bajer Leverkuzen (Foto: Gennaro Masi/LiveMedia / ipa-age / IPA / Profimedia)
14 17
Fudbal

14:17 - 16.05.2024

video Alonso: Želim da nam ovo bude istorijska sezona

Nedelju dana uoči finala Lige Evrope, glavni trener Bajera iz Leverkuzena, Ćabi Alonso, bio je raspoložen kada je razgovarao sa medijima u sredu otkrivši koji im je glavni cilj ove sezone.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

ŽFK Crvena zvezda (Foto: Instagram)
12 04
Superliga

12:04 - 17.05.2024

CAS presudio – Spartak odbijen, Zvezdi ide prva titula

Fudbalerke Crvene zvezde postale su šampionke Srbije za "zelenim stolom". Sud za sportsku arbitražu iz Lozane potvrdio je kaznu subotičkom Spartaku od četiri boda minusa, posle čega je titula prvi put u istoriji otišla na Marakanu.