-

Na današnji dan – 23. april / travanj

Na današnji dan

1971 The Rolling Stones su objavili album Sticky Fingers, njihov deveti studijski album u Ujedinjenom Kraljevstvu. Bio je to njihov prvi LP za njihovu vlastitu etiketu, Rolling Stones Records, i sadržavao je provokativnu naslovnicu koju je stvorio guru pop arta Andy Warhol, koji je dobio 15.000 dolara da dizajnira funkcionalni patentni zatvarač koji prikazuje prednji dio traperica muškarca. Album je također označio prvi put kada je korištena logotip usana i jezika dizajniran od strane Johna Paschea.

1976 – Pioniri punk rocka Ramones su objavili svoj samostalni debi album. Album je napravljen za sedam dana i koštao je 6.400 dolara, dok je njegov ikonični prednji omot – koji prikazuje bend kako stoji uz cigleni zid – fotografirala poznata punk fotografkinja Roberta Bayley i koštala je tvrtku samo 125 dolara. Sadržeći jednu od najomiljenijih pjesama benda, „Blitzkrieg Bop“, Ramones je dobio kritičke pohvale i brzo postao jedan od najutjecajnijih albuma rock glazbe, unatoč početno niskim prodajama. Certificiran kao zlatan 2014., Ramones često se navodi među najvećim albumima svih vremena i citiran je kao utjecajan od strane brojnih umjetnika.

1988Whitney Houston postala je prva izvođačica koja je postigla sedam uzastopnih brojeva 1 na Billboardovoj ljestvici Hot 100 s njezinom 11. singlom, „Where Do Broken Hearts Go“. Uspjeh pjesme srušio je rekord koji su zajedno držali The Beatles i The Bee Gees. Pjesma je učinila Whitney prvom ženskom izvođačicom koja je postigla četiri broja 1 hita s jednog albuma.

1995 – Najranije poznate snimke Beatlesa otkrio je zavarivač iz Liverpoola Peter Hodgson. Naišao je na vrpcu u svojoj tavanici koja je sadržavala 16 pjesama, uključujući „Hello Little Girl“, rani Lennon-McCartney hit koji Fab Four nikad nisu profesionalno snimili. Pjesme su snimljene 1959. godine od strane Paula McCartneya na trak-mašini koju je posudio od očeva Hodgsona.

Najnovije vesti

Izdvajamo

Сбербанк-Онлайн əldə etməyə Sonra bölünməz versiyaya yüksələ və pulla oynaya bilərsiniz. pin up Bonus vəsaitləri və ya frispin, yatırılan pulla birlikdə istifadəçiyə başqa bonus hesabına köçürüləcək. pin up Qumar evinin fəaliyyətində müştərilərdən alınan məlumatların mühafizəsi prioritet məsələdir. keçirmək üçün