Tehnopolis

Sreda, 21.07.2010.

13:03

LG za uživanje u 3D

Osim 3D notebook kompjutera LG je ponudio kompletan paket 3D proizvoda za igranje igrica i gledanje filmova kod kuće.

Izvori: Beta, Benchmark, PC Press

Izvor: B92

Default images

Južnokorejski gigant LG Electronics je predstavio svoj prvi 3D prenosni računar LG R590 koji pruža sve prednosti 3D tehnologije kroz prenosivi uređaj. Osim 3D notebook kompjutera, LG je predstavio i 3D monitor kao i 3D projektor i na taj način ponudio kompletan paket 3D proizvoda za igranje igrica i gledanje filmova kod kuće.

Kako bi kreirao optimalni 3D doživljaj bez potrebe za baferingom, netbook LG R590 3D sa ekranom od 15.6 inča pokreće Intel Core i7 procesor sa HM55 čipsetom i NVIDIA GeForce GT335M grafičkom karticom, uključujući i 1GB DDR3 video memorije. Njega karakteriše SRS Tru-Surround HD zvuk koji pruža još uzbudljiviji 3D doživljaj, dok opcija Blu-ray drajva omogućava prikaz HD filmova u 2D i 3D formatima.

Dodatak ovome je i TriDef softver koji simultano prebacuje 2D video sadržaj u 3D.

Polarizovane naočare, koje su sastavni deo paketa, upotpunjuju gledanje 3D sadržaja, a zbog činjenice da ne sadrže baterije tanke su i lagane za nošenje sa notebook računarima. Prvi 3D notebook kompjuter kompanije LG biće dostupan u Koreji ovog meseca, a narednih nekoliko nedelja biće predstavljen širom sveta.

Monitor model W63D 3D razvijen je upravo za ljude koji vole da igraju video igrice na kompjuterima, popularno - gejmere. Sa ful HD, 70.000:1 kontrastom i 120 Hz brzinom osvežavanja (refresh rate), W63D nudi oštru sliku i bogatstvo boja.

Zahvaljujući bakarnom panelu elektroda, W63D dostiže izuzetno visok stepen osvetljenja od 400 cd/m². Brzinom prikaza od 172 Hz u sekundi, W63D smanjuje zamućenost slike koja se ponekada može pojaviti tokom brzih sekvenci akcionih kadrova.

Oštriji i realniji prikaz akcije značajno smanjuje zamor očiju tokom dužih perioda korišćenja, odnosno gledanja. Monitor podržava 3D Vision tehnologiju, kao i "G mode podešavanje koje omogućava korisniku da podesi idealno okruženje zarad sopstvenog igračkog iskustva" (ma šta to u praksi značilo, lepše je reći tako nego da postoji taster za promenu moda prikaza ekrana).

Auto Bright Control opcija umanjuje zamaranje očiju a Aspect Ratio Control funkcija eliminiše distorziju u svim dimenzijama slike. Funkcija SRS Tru-Surround HD pruža najbolji mogući audio efekat, a Thru Mode apsolutno jasnu sliku čak i u najbržim akcionim kadrovima.

Očekuje se da će W63D (ili W2363D, kako će se zvati na nekim tržištima) koštati 330 evra.

Još jedan dodatak 3D paleti proizvoda jeste CF3D, jedini svetski 3D projektor koji koristi polarizovane naočare koje su daleko ugodnije za gledanje od standardnih, kućnih prekidačkih naočara (shutter glasses) i projektuje full HD sliku kroz jedan objektiv.

CF3D nudi pravi bioskopski doživljaj sa maksimalnom veličinom projektovane slike od 200 inča. Kroz nivo osvetljenja 3D prikaza od 1250 ANSI lumena (2500 ANSI u 2D projekciji) i kontrastom od 7.000:1, CF3D projektuje superiornu sliku koja pruža gledaocima jedinstveno iskustvo.

Projektor dolazi u paketu sa šest pari polarizovanih naočara tako da vaši prijatelji i porodica mogu zajedno da uživaju u 3D doživljaju.

Iako se možda samo radi o nižoj ceni polarizacionih naočara, pozdravljamo napor kompanije LG da bar na ovaj način okupi celu porodicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: