Capital.ba

Obama i Kameron se složili oko fiskalne odgovornosti

21.07.2010. / 12:54

VAŠINGTON, Predsjednik SAD Barak Obama i britanski premijer Dejvid Kameron su na razgovorima u Vašingtonu istakli neophodnost fiskalne odgovornosti, a Obama je izjavio da je “potpuno posvećen” smanjenju rekordnog američkog deficita.
Lider SAD je sinoć na konferenciji za štampu održanoj u Bijeloj kući takođe pohvalio rad dvostranačke komisije koju je imenovao da osmisli rješenja za američke fiskalne probleme i obećao da će postupiti po njihovim uputstvima, koja bi trebalo da budu objavljena krajem godine, prenio je Rojters.

“Potvrdili smo svoju posvećenost fiskalnoj odgovornosti i reformi. Vlada Dejvida Kamerona je donijela neke hrabre odluke, a ja sam odredio cilj da do 2013. prepolovimo naš deficit”, istakao je Obama.

Američki predsjednik je naveo da je njegova zemlja prema rješenju problema krenula drugačijim putem nego Britanija, čiji se premijer odlučio na primenu mjera štednje u cilju smanjenja budžetskog deficita.

“Cilj je isti i svi se krećemo u istom pravcu. Ipak, postoje razlike koje se temelje na različitim okolnostima u različitim zemljama, u smislu kako te zemlje pristupaju problemu i kojom brzinom uvode mjere”, rekao je Obama. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!