potraga za devojčicom borfoto M.M./ATAImages

Nalaz veštačenja smrti D.D. sa Instituta za sudsku medicinu u Beogradu još uvek nije stigao u tužilaštvo, rekao je za Danas tužilac u Višem tužilaštvu u Zaječaru Miodrag Canović.

„Još niso dobili nalaz, tako da ne mogu da vam kažem da li je istina to što su mediji objavili. Subotom ne stiže pošta, pa očekujemo da će stići od ponedeljka“, rekao je Canović Danas.

Prema pisanju nedeljnika Radar, zaključak veštaka sa Instituta za sudsku medicinu je da je D. D. umro od posledica batinanja, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu veštaka.

U sudsko-medicinskom nalazu konstatovane su brojne povrede po telu Dragijevića, zbog čega su veštaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti.

U saopštenju MUP-a od 7. aprila navodi se da je osumnjičenom u ranim jutarnjim časovima „pozlilo“ i da je „uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i lekara Doma zdravlja u Boru, koji su pokušali reanimaciju, D. D. u 3.10 časova preminuo“.

Veštačenje Instituta za sudsku medicinu u Beogradu je, međutim, pokazalo da D. D. nije umro prirodnom smrću, već od posledica batinanja, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu veštaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari