Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
PAOK - Briž - Belga / ddp USA / Profimedia
i

PAOK - Briž - Belga / ddp USA / Profimedia

Živković i PAOK završili evropski put: Briž bio bolji, a utakmicu je obeležio i VAR

Vanja Aleksić - Vest objavljena: 23:04 - 18.04.2024

Fudbaleri Briža su overili plasman u polufinale Lige konferencije protiv PAOK-a, nakon što su i u drugom meču u Solunu slavili sa 2:0, prvi su na svom terenu dobili sa minimalcem i tako su zakazali duel sa Fiorentinom u borbi za finale.

Prvo poluvreme između Briža i PAOK-a bilo je veoma dinamično. Utakmica je počela snažno,, a Belgijanci su bili ti koji su preuzeli inicijativu.

Međutim, prvi gol je pao u 33. minutu kada je Feran Jutgla primio sjajan pas u šesnaestercu i preciznim udarcem poslao loptu u donji levi ugao. Minut kasnije sudija je zatražio VAR snimak kako bi ipak proverio pogodak Briža, na kraju je sve bilo čisto i Belgijanci su došli do vođstva.

U 45. minutu Briž je postigao još jedan pogodak, ali pomoćni sudija je podigao zastavicu i signalizirao ofsajd, međutim reagovao je VAR i gol je priznat. Strelac je ponovo bio Jutgla.

Čim je počelo drugo poluvreme, trener PAOK-a je morao da reaguje, pa je u igru uveo srpskog reprezentativca Andriju Živkovića

Krenuli su Grci na sve ili ništa, imali su nekoliko izglednih prilika. U 61. minutu sudija je dosudio penal za domaćina, ali je nakon konsultacije sa VAR sobom promenio svoju odluku.

Na kraju zaslužena pobeda Briža koji su tako overili plasman u polufinale Lige Konferencija.

Pročitajte još:

Milan - Slavija (Photo: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia)
23 09
Liga Evrope

23:09 - 07.03.2024

Milan i Marsej igrali poker za četvrtfinale, minimalac Frajburga pred londonski pakao, a Rendžers i Benfika moraju od nule

Milan i Marsej su „četvorkama“ protiv Slavije (4:2) i Viljareala (4:0) bukirali karte za četvrtfinale Lige Evrope, a Frajburg je načinio korak ka osam najboljih minimalcem protiv Vest Hema. Benfika i Rendžers (2:2) kreću od nule u revanšu. To je siže duela iz večernjeg termina osmine finala drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Detalj sa meča FK Crvena zvezda – FK Vojvodina/Foto: Srđan Stevanović/Starsport
22 52
Kup Srbije

22:52 - 21.05.2024

video Ovako je Zvezda srušila Vojvodinu u finalu Kupa Srbije

Crvena zvezda je (ostala) apsolutni vladar srpskog fudbala! Tituli šampiona Srbije pridodala je i trofej nacionalnog kupa tako što je, u fantastičnom ambijentu na lozničkom Lagatoru, savladala Vojvodinu 2:1 (1:0). Pogledajte najzanimljivije detalje sa ovog meča.

Detalj sa meča FK Crvena zvezda – FK Vojvodina/Foto: Srđan Stevanović/Starsport
22 10
Kup Srbije

22:10 - 21.05.2024

video VAR protiv Šerifa: 2:0

Poništen još jedan gol Zvezde! I to ponovo Endiajeu. Bila je to odlična akcija crveno-belih u kojoj su učestvovali Katai i Ivanić, pre nego što je ovaj poslao loptu u peterac do utrčalog Šerifa, kojem je ostao lakši deo posla. Ipak, ponovo je Senegalac bio za koji centimetar ispred odbrane Voše u trenutku kad mu je upućen pas.

Detalj sa meča FK Crvena zvezda – FK Vojvodina/Foto: Srđan Stevanović/Starsport
22 07
Kup Srbije

22:07 - 21.05.2024

video Kakav promašaj: Radulović se obrukao

Kakav promašaj Radulovića! Stigla je lopta do najboljeg igrača voše na nekih šest, sedam metara, gađao je iz prve pod prečku, ali je otišla preko gola. Lako su Novosađani mogli da se vrate u život.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)