Region

0

U Banjaluci se održava miting Srpska te zove

Izvor: Beta

U Banjaluci se održava miting Srpska te zove

Izvor: N1

Na Trgu Krajine u Banjaluci održava se skup "Srpska te zove", koji je organizovala vladajuća koalicija u Republici Srpskoj, sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Zvaničnici RS izjavili su da je ovaj skup reakcija na inicijativu da se u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) usvoji Rezolucija o Srebrenici.

Miting je počeo intoniranjem himni RS i himne Srbije "Bože pravde", a od Trga Krajine do Banskog dvora pružena je zastava RS duga petsto metara.

Pristalice vladajućih stranaka stigli su autobusima iz svih delova RS, a prema navodima predsjednika Narodne skupštine RS Nenada Stevandića autobusi su stigli i iz Srbije.

Predstavnici opozicije u RS ranije su saopštili da neće prisustvovati "mitingu SNSD", osim gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića iz Partije demokratskog progresa (PDP).

Mitingu prisustvuju i predsednica Narodne Skupštine Srbije Ana Brnabić, kao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikola Selaković i predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR