Vesti

0

Petković: Osvedočeni lažov, zajedno sa svojim poslušnikom širi bezočne laži da je uhapšeno petoro lica sa Kosova

Izvor: Beta

Petković: Osvedočeni lažov, zajedno sa svojim poslušnikom širi bezočne laži da je uhapšeno petoro lica sa Kosova

Izvor: N1

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odbacio je danas navode da je sprska policija uhapsila pet osoba sa Kosova i Metohije, i naveo da je "samo jedno lice zadržano".

"Osvedočeni lažov (premijer Kosova Aljbin Kurti), zajedno sa svojim poslušnikom (ministrom policije) Dželjajem Svečljom širi bezočne laži da je uhapšeno petoro lica sa Kosova i Metohije, a radi se o tome da je jedno lice samo zadržano", naveo je Petković u saopštenju.

Prema njegovim rečima, Kurti je "jedini faktor nestabilnostima na ovim prostorima", koji svakodnevno "maltretira, hapsi, prebija i upucava Srbe i isključivi je krivac za svaku tenziju i krizu koju imamo na prostoru Kosova i Metohije".

"Zato, neka korumpirani kriminalac Kurti prestane da obmanjuje međunarodnu zajednicu i kompletnu javnost, jer su njegove neistine toliko providne da je svakom pametnom jasno da su one isključivo proizvod mržnje prema Srbima na KiM i predsedniku Aleksandru Vučiću", naveo je Petković.

Srpski mediji ranije su preneli da su na administrativnom prelazu sa Kosovom uhapšena četvorica pripadnika kosovske policije, među kojima je i zamenik direktora policije Dejan Janković kome je jedino određeno zadržavanje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova , sa druge strane, tvrdi da je srpska policija privela 10 pripadnika kosovske policije na prelazima Merdare, Jarinje, Bela zemlja i na granici između Hrvatske i Srbije, od kojih je petoro pušteno, dok je petoro zadržano.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR