Почетна > Србија
Србија

Обраћање председнице Скупштине Ане Брнабић: Све изборе којима је време било у јулу и августу расписаћемо за 2. јуни

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић држи конференцију за новинаре. Конференција се одржава у централном холу Дома Народне скупштине.
Фото: Танјуг/Народна Скупштина Републике Србије/Пеђа Вучковић

„Након 17 дана разговора са свим посланичким групама или онима који су се одазвали на дијалог, исцрпљивањем свих могућности, у консултацијама са председником Србије прихватићемо захтев опозиције окупљене око „Србија против насиља“, који су ми предали и расписаћемо све изборе којима је време падало за јули и август и расписаћемо их за 2. јуни. Ово ће захтевати измену закона и важно је да то урадимо чим пре, па је моја молба службама и свим посланичким групама да то завршимо данас поподне. Очекујем да предлог измена закона потпише највећи број посланика, да покажемо јединство у тешким тренуцима“, рекла је председница Скупштине.

„У овом тренутку постоји двотрећинска већина да се направи преседан и даље сматрам да је ово преседан. Да ли ће убудуће бити двотрећинска већина да се овакав преседан направи, не верујем. Ситуација у којој се налази наша земља је изузетно тешка. Ти притисци су свакодневни, нама треба што већа унутрашња стабилност, јединство, што већа политичка кохезија, да сви прекинемо да се делимо и да се боримо за националне интересе. За то требају и време и енергија. Да су другачије околности, вероватно би и одлука била другачија“, рекла је Брнабић.

„Добро је да имамо резултат у овом дијалогу, који је трајао 17 дана.“

Predsednik Vučić prima akreditive novoimenovanih ambasadora

Преузмите андроид апликацију.