Svet

0

U ruskom napadu na Černigov poginulo 11 ljudi, više ukrajinskih dronova oboreno širom Rusije

Izvor: Beta

U ruskom napadu na Černigov poginulo 11 ljudi, više ukrajinskih dronova oboreno širom Rusije

Izvor: Beta/AP

U eksploziji tri ruske rakete koje su danas pogodile osmi sprat stambene zgradu u centru grada Černigova na severu Ukrajine poginulo je barem 11 ljudi, a 22 ih je ranjeno, saopštio je gradonačelnik Oleksandr Lomako.

Černigov se nalazi blizu tromeđe Ukrajine sa Rusijom i Belorusijom na oko 150 kilometara og glavnog grada Kijeva.

S druge strane, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je ukrajinski dron oboren iznad regiona Mordovije, otprilike 350 kilometara istočno od Moskve. To je 700 kilometara od ukrajinske granice.

Otprilike sat pre tog napada u Mordoviji, ruska uprava civilnog vazduhoplovstva zaustavila je letove na aerodromima u dva velika grada, Nižnjem Novgorodu i Tatarstanskom Kazanju, zbog "bezbednosnih razloga".

U saopštenju Ministarstva se navodi da je još jedan ukrajinski dron oboren, ovog puta u regionu Tatarstana, koji se nalazi oko 1.200 kilometara istočno od granice.
Takođe, nepotvrđeni izveštaji kažu da je ukrajinski projektil pogodio aerodrom na okupiranom Krimu. Ni ruski ni ukrajinski zvaničnici nisu potvrdili udar, ali su lokalne vlasti privremeno zatvorile put na kome se nalazi aerodrom.

Ruska novinska agencija Tass citirala je lokalnog gradonačelnika koji je rekao da su prozori na džamiji i privatnoj kući u regionu razbijeni u eksploziji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR