15. april  2024. 14.16  | Izvor: RTV (Ivana Maletin Ćorilić)

Raznovrstan program Poklon zbirke Rajka Mamuzića u godini jubileja (AUDIO)

NOVI SAD -

Povodom Međunarodnog dana umetnosti, kada se promoviše značaj umetnosti, umetničke prakse i kreativnosti, Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića predstavila je bogat obrazovni program koji godinama realizuje u saradnji sa novosadskim vaspitno-obrazovnim ustanovama.

audio icon

poklon, zbirka, galerija, rajka, mamuzica

U godini kada se navršava pet decenija Poklon zbirke Rajka Mamuzića, Galerija je nastavila da neguje radionice za decu ukazujući na ulogu muzejskih ustanova i značaj zajedništva u stvaranju i očuvanju ravnopravnog društva, poručuje Maja Stojanac iz Galerije.

Nakon 10 godina uspešne saradnje Galerije sa Društvom za podršku osobama sa autizmom Grada Novog Sada, “Art terapija“ na koju rado dolaze članovi tog društva je unapređena, objašnjava Zorana Bijelović iz tog udruženja.

Poklon zbirka Rajka Mamuzića i ove godine ugostiće raznovrsne kulturne programe. U maju će biti otvorena izložba slika Milana Staševića, a Galerija će učestvovati u manifestaciji “Muzeji za 10“ kao i obeležavanju meseca posvećenog borbi protiv multiple skleroze. Izložba Ksenije Divjak “Ispunjen život“ biće pred novosadskom publikom do kraja leta.

Tagovi
Srodne vesti