15. april  2024. 12.29  | Izvor: RTV (Kamenko Papić)

Gran Fondo prvi put u Srbiji 16. juna (AUDIO)

NOVI SAD -

Biciklistička trka Gran Fondo prvi put će u Srbiji biti održana 16. juna ispred zgrade Pokrajinske vlade u Novom Sadu od 10 časova.

audio icon

Trku organizuju Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova i "Tour de Fruška", iz koje je potekla ova ideja. Cilj Gran Fonda je promocija grada Novog Sada, Fruške gore i Iriga, takođe promocija biciklizma kao sporta. Ova manifestacija je veoma bitna jer, osim podsticanja na sportske aktivnosti, spaja privedu i turizam u našem gradu.

tour, de, fruska, 2024

Do sada se za trku prijavilo više od 500 bicklista, a očekuje se da će se broj učesnika duplirati. Prijavljivanje je na sajtu Gran Fonda, a startnina iznosi 50 evra. Podsetimo, trke su kvalifikacione za Gran Fondo, Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Danskoj krajem leta. Manifestacija je namenjena nekadašnjim profesionalnim biciklistima, mastersima, amaterima, ali i svim rekreativcima koji vole biciklizam.

tour, de, fruska,

Samom događaju prethodi i Školsko prvenstvo Novog Sada "Biciklom u škole". Ta edukativna nastava u svim osnovnim školama u Novom Sadu treba da nauči školarce kako da na bezbedan način dođu biciklom od kuće do škole.

O samoj organizaciji, kao i o načinu prijavljivanja, za RNS1 govorio je direktor ovog takmičenja Ivan Arpaš.

 

Tagovi
Srodne vesti