Duljaj: Ovo je demonstracija sile, sudija je znao da imam tri žuta kartona, nikada nisam obećao titulu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Partizana bio veoma emotivan nakon poraza od Čukaričkog (3:2) a pred večiti derbi, već 20. aprila na stadionu „Rajko Mitić“.

Crno-beli su u samoj završnici duela na Banovom brdu, tačnije u nadoknadi utakmice, mogli da dođu do poptunog proekreta, nakon što su preko Severine i Baždara izjednačili na 2:2, ali je potom Bojica Nikčević ostavio srpskog velikana na minus sedam u odnosu na Crvenu zvezdu.

Pred početak plej-ofa, a uoči večitog derbija 20. aprila, deluje da je razlika prevelika, pogotovo ako se uzme u obzir da je preostalo još sedam kola.

Analizu učinjenog na Banovom brdu, Igor Duljaj je počeo od činjenice da zbog dobijenog žutog kartona protiv Čukairčkog neće moći da predvodi ekipu u večitom derbiju, s obzirom na to da mu je to bio četvrti, posle kojeg je usledila automatska suspenzija.

– Smireno pričam, ne vode me emocije. Pre nego što mi je pokazan karton samo sam stao ispred Aleksandra Šćekića, nisam ulazio u teren. Nisam ni psovao, kao što je ranije jedan sudija napisao u izveštaju da sam mu psovao majku, iako to nije bila istina. Želeo je (Pavle Ilić, op. au) da demonstrira silu! Nisam ja bitan, jer iza mene stoji tradicija kluba osnovanog 1945. Ovo je, kao što neko reče, problem kluba, koji ne može da stane iza toga. On (sudija) je znao da imam tri žuta kartona. Taj gospodin mi je posle 20 minuta gostovanja u Ivanjici pokazao žuti i bilo je pitanje kad ću dobiti četvrti u sezoni. Žao mi je što se to desilo pred duel sa Zvezdom, nije mi to bila namera“, rekao je Duljaj.

Mladi stručnjak smatra da je sudija pokazao nameru kada mu je dodelio žuti karton.

– Ovo je namera. Sport bi trebalo da bude nešto čisto, fer, a ne demonstracja sile i moći. To je bilo bez pardona. Želeo bih da vidim da li bi u nekim drugim sutucijama sudija to smeo da uradi.

Partizan bi za šest dana mogao da bude dodatno oslabljen s obzirom na to d aje večeras Aleksandar Jovanović ranije napustio meč zbog povrede kolena.

– Dobio je udarac u mišić i tražio je izmenu. To se desilo kad je sudija malo kasnije digao ofsajd, došlo je do kontakta, ali nije bilo namere.

Uprkos teškom porazu koji bi u konačnom saldu mogao da bude presudan kada je borba za titulu u pitanju, Duljaj smatra da je trijumf belo-crnih zaslužen.

– Pobeda Čukaričkog je zaslužena. Videli smo dva različita poluvremena. U prvom kao da nismo bili dovoljno željni da dobijemo utakmicu, dok je u nastavku izgledalo malo drugačije. Domaćn je stao iza lopte, dozvolio nam da igramo, probali smo dugim loptama da dođemo do gola, to smo uspeli, a onda je iz naše prevelike želja da pobedimo Čukarički je postigao treći gol i zasluženo nas dobio.

Utisak je da fudbaleri Partizana energetski nisu bili na visokom nivou, naročito u prvih 45 minuta.

– Nismo se bavili ko je dobio, a ko izgubio bodove, uvek gledamo samo nas. Morali smo jače u prvom delu. Ako su momci mogli u drugom, verovatno su mogli u prvom. Morala je da postoji veća energija. Uvek može bolje, ali moramo da se vratimo šta je potrebno da bismo bili stabilni, da bi sve bilo kako hoćemo. Da se vratimo kakve su bile pripreme, kad smo bili unapred otpisani, govorilo se Partizan nama renome kao nekad, a onda se do pre nekoliko kola pričalo kako se bori za titulu i ima dobre igrače. Nije dobro, a ni realno, da stalno menjamo mišljenje. Ovaj tim je u stvaranju i teško je uvek igrati na istom nivou. To najbolje znaju ljudi iz Čukaričkog, prošle godine imali su 20 bodova više od Partizana, a sad je drugačije.

Ponovio je šes truke crno-belih da ideja nije bila da se ove sezone Partizan bori za titulu.

– Moje ideja je od početka bila da se borimo za evropsku ulaznicu. Nikad nisam obećavao titulu, ne znači da sam odustao, već stalno pominjem da je osim plasmana u Evropu važno da Partizan ima ekipu, ako može da je zadrži na okupu još godinu ili dve, da se ti momci afirmišu. Ima Partizan na koga da se osloni, bez obzira da li će sutra neko drugi biti trenera. Ovim igračima je potrebno vreme i lakše bi im bilo da se razvijaju u klubovima gde rezultat nije imperativ.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari