Partizan osvojio Kup Srbije, finale trajalo tri sata, uz ogromne tenzije i prekid zbog divljanja navijača 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Crno-beli nakon jedanaest godina došli do trofeja, posle pobede nad Vojvodinom boljim izvođenjem sedmeraca, podigli pehar u Kupu Srbije – 29:28 (24:24, 21:21).

Neverovatne scene viđene su u finalu Kupa Srbije koji je večeras odigran u hali Slana bara.

Partizan je uspeo da osvoji prvi pehar nakon jednaest godina posta i tako napravi veliko iznenađenje, s obzirom na to da su rukometaši Vojvodine bili percipirani kao apsolutni favoriti.

Nažalost, meč je obeležio i incident koji se dogodio na nekih šest minuta pre karaja utakmice, kod rezultata 17:16 za Vojvodinu.

Huligani sa obe strane divljali su nekoliko minut, nakon što su poletele baklje na delu gde su bili smešteni navijači Partizana.

Ekstremni deo simpatizera Vojvodine odmah je krenuo da se sa njima obračuna, ali se situacija brzo smirila, usled pravovremene intervencije policije.

Morali su da reaguju i kapiteni obeju ekipa – Miljan Vukovljak i Nikola Zečević, pokušali su da urazume svoje pristalice, što je verovatno rezultiralo smirivanjem situacije.

Deo tribina morao je da bude ispražnjen, ali je najvažnije bilo da je meč nastvljen.

Vojvodina je u prvom delu meča imala prednost i od sedam golova; vodila je na poluvremenu 13:8, ali je u nastavku trener gostiju Ćirković promenom odbrane, kao i odlukom da crno-beli napadaju pretežno bez golmana – 7 na 6 poprilično poremetio koncepciju domaćina.

Usledila je dramatična završnica u kojoj su se bolje snašli rukometaši Partizana.

Uroš Kojadinović je šutem u poslednjim sekundama regularnih 60 minuta duel odveo u produžetak, u kojem je Vojvodina ponovo bila nadomak pobede.

Veljko Popović je golom uspeo da poravna na 24:24, ali se Luka Rogan odmah potom odlično snašao i preko brzog centra naterao Kojadinovića da nepropisnom intervencijom, zbog toga što je prethodno bio u svojih šest metara, ubedi sudije da dosude sedmerac za Vojvodinu u poslednjim sekundama dodatnih deset minuta.

Odgovornost je preuzeo Vukašin Vorkapić, naspram sebe imao je prekaljenog golmana Nemanju Marjanovića koji je uspeo da ga dekoncentriše, odbrani mu penal i time zakaže izvođenje sedmeraca.

Sve do četvrte serije svi izvođači bili su sigurni, a onda je trener Partizana odlučio da napravi izmenu na golu. Umesto Marjanovića ušao je Luka Arsenić i odmah uspeo da dekoncentriše prekaljenog Borisa Puhovskog koji je šutem o pod pogodio samo prečku.

Psihološku prednost od tog momenta rukometaši Partizana materijalizovali su u poslednjoj seriji kada je Veljko Popović matirao doskorašnjeg saigrača Andreju Trnavca za konačnih 29:28.

Najveći doprinos velikom trijumfu dali su kapiten Nikola Zečević sa devet golova, dok je Uroš Kojadinović bio strelac pet puta. Na poraženoj strani najefikasniji su bili Đorđić i Vorkapić sa po pet golova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari