Почетна > Србија
Србија

Министар Вучевић обишао породицу палог борца потпуковника Горана Остојића

Министар одбране Милош Вучевић обишао је данас, у Бачком Добром Пољу, породицу некадашњег начелника штаба 63. падобранске бригаде потпуковника Горана Остојића, који је херојски дао живот бранећи своју земљу 1998. године на Кошарама, саопштило је Министарство одбране.
vucevic
Фото: Танјуг/Министарство Одбране/Ненад Карлић

Том приликом, министар је обишао и радове на реновирању куће у којој је рођен потпуковик Остојић, а у којој ће бити и део посвећен палом борцу.

У разговору са удовицом потпуковника Остојића Марином и сином Богданом, министар Вучевић захвалио је што чувају успомену на Горана већ 26 година.

„Наша је дужност да чувамо вечно сећање и памћење и одајемо почаст палим борцима, управо због потпуковника Горана Остојића и свих страдалих хероја, јер њихова дела не смеју да се забораве“, поручио је Вучевић.

Тим поводом, министар одбране уручио је Марини Остојић Златну плакету Министарства одбране, сину Богдану парадни бодеж, а потом је засадио дрво трешње у дворишту куће, наводи се у саопштењу Министарства.

Марина Остојић захвалила је министру одбране на данашњем сусрету и изразила уверење да ће Министарство одбране и Република Србија увек бити ту за породицу Остојић и породице свих палих бораца.

Данашњем обиласку присуствовали су припадници 63. падобранске бригаде и том приликом капетан прве класе Александар Спасић уручио је сину палог борца Богдану, као поклон јединице, заставу с називом јединице и знаком 63. падобранске бригаде, падобранску беретку и комплет десантног падобрана.

Vučić sutra na svečanosti povodom Dana Odreda vojne policije „Kobre“

 

Преузмите андроид апликацију.