Svijet

Tinejdžer ubijen dok je štitio djevojku od momaka koji su je pratili

Tinejdžer ubijen dok je štitio djevojku od momaka koji su je pratili
Foto: Pixnio | Tinejdžer ubijen dok je štitio djevojku od momaka koji su je pratili

​VAJOMING - Dječak iz Vajominga star 14 godina ubijen je u nedjelju dok je pokušavao da zaštiti svoju djevojku i njenu prijateljicu od dvojice tinejdžera koji su ih pratili po tržnom centru.

Bobi Mejher identifikovan je od strane porodičnog prijatelja na GoFundMe kao žrtva sukoba sa dvojicom petnaestogodišnjaka u tržnom centru Istridž u Kasperu, javlja "Huffington Post".

Prema dokumentima koje navodi lokalna televizijska stanica "KCWY", jedan od dječaka optužen je za ubistvo, zavjeru za izvršenje ubistva, težak napad, nasilje i krađu. Drugi petnaestogodišnjak optužen je za zavjeru za izvršenje ubistva prvog stepena, teški napad i nasilje, kao i za krađu manje vrijednosti. Obojica su optužena kao odrasli, navodi "Casper Star-Tribune".

Mejhera su pronašli policajci koji su reagovali na poziv o maloljetniku bez svjesti ispred tržnog centra u nedjelju u 13.40 po lokalnom vremenu. Dječak je bio uboden dva puta, prema sudskim spisima.

Prema izvještaju televizijske stanice "KCWY", nekoliko odraslih osoba u tržnom centru počelo je da pruža prvu pomoć dječaku prije nego što je policija stigla.

Mejherov prijatelj rekao je policajcima da ga je djevojka nazvala i rekla da ih dva tinejdžera prate po tržnom centru, prema lokalnim novinama "Cowboy State Daily".

Mejher je rekao svojoj djevojci i njenoj prijateljici da odu u tržni centar gdje je mislio da će biti bezbjedne, rekao je dječakov prijatelj policajcima. Prijatelj je policajcima rekao i da su dva dječaka hodala ispred djevojaka kada su stigli i pokušavali da ih navedu da izađu iz tržnog centra.

Dok su izlazili, Mejher je nastavio da govori dječacima da odu, ali kada su izašli napolje jedan od tinejdžera ga je oborio na zemlju, a drugi ga je potom ubo kuhinjskim nožem, rekao je Mejherov prijatelj policajcima.

"Sve se dogodilo tako brzo," rekao je prijatelj.

Video snimak koji se navodi u sudskim spisima navodno prikazuje jednog od osumnjičenih kako izaziva tuču tako što govori Mejheru da ga udari, ali je Mejher to odbio i otišao.

Osumnjičeni, koje je policija identifikovala kao Dominika Antonija Ričarda Harisa i Džereta Džozeflija Sebastijana Planketa, nosili su maske nalik balaklavi.

Policija je došla do dva osumnjičena nakon što je ispitala svjedoke. Osumnjičeni su navodno priznali da su ukrali noževe iz jedne prodavnice prije incidenta.

Haris je navodno rekao detektivima da ga Mejher nije udario. Planket je navodno rekao policajcima da mu je Mejher rekao da spusti nož, ali mu je on odgovorio: "Ne borim se pošteno."

Prema saopštenju za medije koje je u srijedu objavila Policijska uprava Kaspera, osumnjičeni su uhapšeni u roku od nekoliko minuta od početka istrage, dodajući da nema dokaza da je zločin povezan sa bandama.

Prijatelj porodice koji je pokrenuo GoFundMe kampanju opisao je nastradalog dječaka kao "nevjerovatnog sina, brata, prijatelja i saigrača" koji iza sebe ostavlja roditelje i tri brata.

"Bobi je volio svoju porodicu i ne samo što je bio nevjerovatan dječak u školi, već i uopšte. Imao je tako nevjerovatnu strast prema igranju košarke. Uništeni smo i više nikada nećemo biti isti bez njega", navodi se u apelu za pomoć dječakovoj porodici, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije