12. april  2024. 15.57  →  14. april  2024. 22.20 | Izvor: RTV (Gorjana Stojković)

Brojne pogodnosti za mlade lekare koji žele da rade u Čoki

ČOKA -

U Domu zdravlja u Čoki otvorena su nova radna mesta za lekare. Ova zdravstvena ustanova omogućava za njih brojne pogodnosti: posao, smeštaj i dalje usavršavanje.

video icon

Doktor Boris Kahrimanović, rođeni Nišlija, nakon završetka studija medicine u rodnom gradu, prvo zaposlenje dobio je u Senti. Nešto kasnije, prešao je u Dom zdravlja u Čoki. On je "od malih nogu" znao da će postati lekar. Njegovi motivi jesu humanost i želja da pomogne ljudima u nesreći, ali i dinamika koju sobom nosi ovaj posao.

dom, zdravlja, coka, 1

"Oduvek su me zanimale hitne službe, od malena sam gledao serije i filmove. Jedna od poznatih serija 'Urgentni centar', sa poznatim glumcem Džordžom Klunijem. Tako da, od uvek sam hteo da budem u nekoj igri vatre, tako da, to je neki poziv", kaže doktor Kahrimanović.

"Specifičnost ove službe, ovog posla ovde jeste što ne radite samo jedan posao. Radite i hitnu službu i opštu medicine i mrtvozornik istovremeno ste. Znači idete na uviđaje sa policijom i tužilaštvom", objašnjava doktor.

dom, zdravlja, coka, 2

Pored radnog mesta, lekarima se obezbeđuje i smeštaj, kaže direktorka Doma zdravlja Suzana Šišulović Krak.

"Mi imamo jedan stan koji pripada Domu zdravlja, ali osim toga, lokalna samouprava obezbeđuje smeštaj svima koji bi se eventualno javili kod nas", kaže za RTV direktorka Doma zdravlja u Čoki.

Ona poziva mlade lekare da se jave.

"Mislim da je neprocenjivo iskustvo koje se stekne na opštoj praksi, pogotovo u ovako manjim sredinama gde mi nemamo odvojenu hitnu službu, tako da pružamo dvadesetčetvoročasovnu zaštitu, dežuramo noćima, vikendom… Mogu da steknu zaista veliko iskustvo", ističe direktorka Doma zdravlja Šišulović Krak.

dom, zdravlja, coka, 3

Lekarima koji bi dobili radno mesto u Domu zdravlja u Čoki ova zdravstvena ustanova omogućava i da se prijave za dalje usavršavanje, odnosno da steknu zvanja specijalista za ginekologiju, pedijatriju, biohemiju ili opštu medicinu.