Vesti

0

Gradska uprava Beograda pozvala privatnike za preuzimanje dve linije javnog prevoza

Izvor: Beta

Gradska uprava Beograda pozvala privatnike za preuzimanje dve linije javnog prevoza

Izvor: NM / MM

Gradska uprava Beograda pozvala je danas, putem javnog poziva, privatnike koji bi preuzeli linije javnog prevoza na potezima 100 (Palilula) i 700 (Zemun), objavila je Nova ekonomija.

Podsetili su da je Privremeni organ Grada Beograda nedavno odobrio projekat javno-privatnog partnerstva, kroz koji će više od 30 linija Gradskog saobraćajnog preduzeća poveriti privatnom partneru.

Prema projektu, za tu uslugu privatnik bi trebao da dobija naknadu od oko 5,44 milijarde dinara godišnje (46,45 miliona evra) narednih deset godina.

Rok za slanje ponuda je 3. jun.

Ponuđač treba da ima poslovni prihod od najmanje šest milijardi dinara bez PDV-a u poslednje tri finansijske godine, kao i da je tokom istog perioda vršio usluge prevoza putnika kroz barem jedno javno-privatno partnerstvo u gradovima sa najmanje 100.000 stanovnika.

Firma koja namerava da preuzme 30 linija mora da ima 340 profesionalnih vozača D kategorije, kao i 169 autobusa registrovanih za sedenje i stajanje (neprihvatljiva su turistička vozila-autobusi).

Od tog broja vozila, 130 treba da budu solo autobusi, 34 zglobni autobusi i pet minibuseva, sa prvom registracijom u 2017. godini ili mlađe i minimum EURO 6 motorima.

Obaveza privatnog partnera u narednoj deceniji biće ne samo da prevozi putnike, već i da finansira i nabavlja nova vozila, implementira sistem za brojanje putnika, usluge video nadzora i bežičnog interneta.

"Beograd je kao dodatni podsticaj predvideo ekološku subvenciju u vidu uvećanja od 15 odsto na ponuđenu i ugovorenu cenu za sva vozila i kilometražu koja se pređe sa hibridnim i/ili električnim vozilima tokom trajanja ugovora", piše Nova ekonomija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR