Međugodišnja inflacija u Srbiji u martu pet odsto, mesečna 0,3 odsto

Međugodišnja inflacija u Srbiji u martu ove godine iznosila je pet odsto, a mesečna 0,3 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.
Međugodišnja inflacija u Srbiji u martu pet odsto, mesečna 0,3 odsto
Foto: Pixabay
Cene proizvoda i usluga lične potrošnje, kojima se meri inflacija, u martu su, u poređenju sa decembrom 2023. godine, proseku povećane za 1,1 odsto.
Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u martu je, u odnosu na prethodni mesec, rast cena je zabeležen u grupama komunikacije (2,9 odsto), restorani i hoteli (0,6 odsto), zdravlje (0,5 odsto), alkoholna pića i duvan i oprema za stan i tekuće održavanje (za po 0,3 odsto).
Poskupeli su i transport (0,2 odsto) i stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva i obrazovanje (za po 0,1 odsto).
 
Pad cena zabeležen je u grupi rekreacija i kultura (0,7 odsto).
  • Soko

    14.04.2024 03:40
    Opet će da oštete invalide one koji primaju uvećanu tuđu negu i pomoć jer će da im povećaju za april minimalno ili najminimalnije ako im ne umanje celokupnu tuđu negu i pomoć.ovi drugi su dobili povećanje tuđe nege u januaru kada i penzije plus povećanje tuđe nege a kudikamo su laki invalidi ili delimično jer se radi o invaliditeta iz rada a tu je dosta bilo muljavine dok Kor uvećane se vidi potpuna nepokretnost.
  • Ssy

    13.04.2024 07:06
    Nikad bolje
    Ma sve je pod kontrolom, samo da preživimo.
  • LFCC

    12.04.2024 21:34
    Hahhahahahahah 5%. Realna inflacija je 20%

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.