Vesti

0

Dačić sa francuskim izaslanikom za Zapadni Balkan o dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: Beta

Dačić sa francuskim izaslanikom za Zapadni Balkan o dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: Beta/SLOBODAN MILJEVIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu sa francuskim izaslanikom za Zapadni Balkan Reneom Trokazom o dijalogu Beograda i Prištine i o aktuelnim regionalnim pitanjima.

Istakli su "izuzetan značaj uspešno realizovane posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Parizu", saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić i Trokaz ocenili su i da su sveukupni bilateralni odnosi Srbije i Francuske dostigli veoma visok nivo i da treba nastaviti aktivnosti na daljem jačanju strateškog partnerstva između dve zemlje,

Sa Trokazom je danas razgovarao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković o odluci Prištine da od 1. februara zabrani upotrebu dinara na Kosovu i ukine platni promet sa centralnom Srbijom.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, dodao je da potezi Prištine u proteklom periodu život Srba čine nemogućim i neodrživim.

Još je istakao da je Priština stvorila "nemoguće uslove" za sprovođenje referenduma za smenu gradonačelnika.

Ponovio je da je prošlo 11 godina od kako Priština odbija da ispuni svoju glavnu obavezu iz dijaloga i da formira Zajednicu srpskih opština, dok je Beograd ispunio sve svoje obaveze iz dijaloga.

"Priština je, u svim ovim pitanjima, pokazala nedostatak dobre volje za njihovo rešavanje i za postizanje bilo kakvog, balansiranog, kompromisnog i održivog rešenja, što za posledicu ima samo nastavak iseljavanja Srba i dalji pritisak i represiju nad njima", naveo je Petković na sastanku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR