Vesti

0

Dveri: Opozicija u Nišu potpisala Protokol o nesaradnji sa naprednjacima

Izvor: Beta

Dveri: Opozicija u Nišu potpisala Protokol o nesaradnji sa naprednjacima

Izvor: Beta/ Miloš Miškov

Protokol o nesaradnji opozicionih političkih subjekata s vlašću Srpske napredne stranke (SNS) i njihovim kolacionim partnerima tokom i nakon redovnih lokalnih izbora u Nišu potpisali su danas predstavnici gotovo svih tamošnjih opozicionih političkih partija, stranaka, koalicija, udruženja građana i aktivisti.

Pokret Dveri je u saopštenju o tome naveo da je Protokol potpisan na inicijativu predsednice niškog odbora te stranke - poslanice u prethodnom sazivu Skupštine Srbije Tamare Milenković Kerković.

"Pored jasne poruke građanima Niša da ni tokom, a ni nakon izbora neće sarađivati sa SNS i njenim koalicionim partnerima, opozicioni politički subjekti u Nišu su ovim aktom, pored moralne obaveze izrazili i spremnost na akciono jedinstvo za smenu vlasti SNS i njenih partnera", kazala je Milenković Kerković.

Ona je rekla da SNS i partneri te stranke tokom 12 godina vlasti "kontinuirano rade protiv javnog interesa" i odluke donose " u ličnom i partijskom interesu, umesto u interesu Nišlija".

"To je dovelo do enormnog bogaćenja malog broja ljudi u vlasti ili bliskih vladajućoj partiji, a Nišlije dovelo na granicu siromaštva i lišilo ih kvalitetnih usluga u svim sferama života u gradu", ocenila je Milenković Kerković.

Protokol o nesaradnji sa SNS poptisali su, pored pokreta Dveri, članice koalicije "Srbija protiv nasilja" - Narodni pokret Srbije, Stranka slobode i pravde, Zajedno, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Srbija centar, Pokret slobodnih građana, koalicija "Novi DSS-Niš moj grad", Narodna stranka, Dosta je bilo, Novo lice Srbije - Niš moj grad, Pokret za obnovu kraljevine Srbije, Socijaldemokratska stranka Srbije, udruženja i grupe građana "Volim Niš-Niš se pita", "Nišlije da se pitaju", i "Niš moj grad", kao i aktivisti Miloš Bošković i Danijel Dašić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR