Vesti

0

Đilas optužio Hila da podržava Vučića: Po kom osnovu ste uopšte bili na sastanku

Izvor: N1

Đilas optužio Hila da podržava Vučića: Po kom osnovu ste uopšte bili na sastanku

Izvor: N1/Milan Nikic

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas reagovao je na izjavu ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila, navodeći da ako ambasador za nešto kaže da je unutrašnja stvar Srbije, onda o tome ne treba da iznosi svoj stav.

„Posebno kad znamo da su Vaši stavovi, stavovi podrške organizovanoj kriminalnoj grupi na čelu sa Aleksandrom Vučićem“, istakao je Đilas.

Predsednik SSP je kazao da je Hil prvog dana posle izbora dao identičnu izjavu kao Marija Zaharova, da se SAD raduju nastavku saradnje.

„Savetovali ste ljudima koji su se borili za slobodu da idu kući i slave praznike, čime ste se jasno svrstali na stranu Aleksandra Vučića“, naveo je Đilas.

Dodaje da ambasador danas iznosi stav da ne gleda blagonaklono na bojkot izbora.

„Biću kratak i jasan: ne znam po kom osnovu ste uopšte prisustvovali sastanku“, poručio je Đilas.

Lider SSP ocenjuje da se od američkog ambasadora očekuje da govori o gušenju slobode i demokratije, nalazima ODIHR-a i čenjici da nisu ispoštovane ni uvodne napomene izveštaja o političkom konsenzusu i usvajajanju preporuka dovoljno vremena pre izbora.

„Ako je odluka Sjedinjenih američkih država da to ne govorite jer vam je od demokratije važnije to što Vučić ispunjava sve što je obećao i potpisao oko Kosova, to što Behtel dobija poslove bez tendera, to što siromašna Srbija daje milijarde američkim kompanijama koje će razvijati solarnu energiju i što Vučić sve radi da Rio Tinto počne da vadi litijum, žao nam je zbog toga, ali velika ste sila. Može vam se. Samo budite onda pošteni bar kao oni koje svakodnevno kritikujete i kažite da vas sloboda i demokratija ne interesuju. Biće nam svima lakše“, zaključio je Đilas.

Danas je u Narodnoj skupštini održan treći Kolegijum predstavnika vlasti i opozicije okupljene oko Srbije protiv nasilja. Dijalogu su prisustvovali predstavnici civilnog društva, kao i ambasador Hil i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR