Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Fudbalska reprezentacija Litvanije (Foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia)
i

Fudbalska reprezentacija Litvanije (Foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia)

Prokockao 16 miliona evra! Ukrao pare za izgradnju stadiona, pa ih ostavio u kazinu

Stefan Acevski - Vest objavljena: 02:33 - 11.04.2024

Neverovatna priča stiže iz Litvanije. Šarunas Stepukonis, prvi čovek kompanije zadužene za izgradnju nacionalnog stadiona u ovj zemlji, prokockao je oko 16 miliona evra.

Litvanija je imala plan da u narednim godinama izgradi novi nacionalni stadion, angažovana je Kompanija BaltCap, ali su radovi stali u jesen 2023.

U prvi mah je saopšteno kako su troškovi povećani za 40 posto i tražili su da se s gradom Viljnusom pregovara o novoj ceni izgradnje. Ipak, ubrzo se u medijima pojavio pravi razlog prestanka radova.

Menadžer kompanije Šarunas Stepukonis navodno je ukrao oko 16 miliona evra od ukupno 30, koje je dobio za početak izvođenja radova, a zatim ih prokockao u kazinu. Zatim je pokušao da izvuče još novca od grada, kako bi spasao situaciju, ali mu to nije pošlo za rukom.

Ubrzo je kompanija BaltCap predala projekat u ruke novoj firmi, pod imenom Hanner, a prvobitan plan je da se stadion završi do 2026. godine.

O svemu ovome je pričao i gradonačelnik Viljnusa Valdas Benkunskas, koji je istakao značaj stadiona za stanovnike Litvanije.

– Razlog što smo nastavili s projektom je da to što ovaj grad treba više od običnog fudbalskog stadiona. Potreban nam je pravi sportski kompleks u kojem će biti mesta i za druge sportove. Postoji samo jedna opcija - povratak kranova na gradilište i završetak radova za dve godine. Alternativa je da idemo na sud, da izgubimo slučaj i da platimo odštetu. Zbog toga bismo o novom projektu mogli razmišljati tek za tri do pet godina. Previše smo novca i vremena utrošili u projekat da bi se on tek tako napustio – istakao je Benunskas.

A sada je vreme za novi spektakl: Barselona spremna za PSŽ

Pročtajte još:

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Novak Đoković. Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
18 01
Novak Đoković

18:01 - 28.04.2024

video Zabrinuti Novak stigao u Urgentni centar zbog oca Srđana

Najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao je u Urgentni centar, kako bi bio uz oca Srđana, koji je doživeo povredu ramena posle pada. Do peha je došlo dok je Srđan hranio ptice i tom prilikom je pao sa stolice kada je i zadobio prelom nadlaktične kosti, a lekari su odlučili da još neko vreme ostane na pregledima.

Sara Ćirković osvojila zlato na Evropskom prvenstvu (Foto: Sportal/Aleksandar Dimitrijević)
12 25
Boks

12:25 - 28.04.2024

video Ovo je najopasnija devojčica u Srbiji i Evropi

Sa 15 godina Sara Ćirković je osvojila srebro na Evropskom prvenstvu za juniorke, sa 16 srebro na Evropskom prvenstvu za omladinke, a 17 je imala kada je postala šampionka Evrope u tom uzrastu, a i šampionka sveta. Onda je postala punoletna i kao mlađa seniorka postala šampionka Evrope, a onda sa 19 postala seniorska prvakinja Evrope. Najbolja bokserka "starog kontinenta", devojčica sa vatrometom u rukavicama.

Holandski teniser Talon Grikspor (Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia)
22 33
Tenis

22:33 - 28.04.2024

video Šok u Madridu, 11. nosilac ispao posle trilera

Holandski teniser Talon Grikspor plasirao se u osminu finala mastersa u Madridu, pošto je posle tri seta savladao Danca Holgera Runea, 11. nosioca turnira u prestonici Španije (6:4, 4:6, 6:3).

Elena Ribakina na mastersu u Madridu (Foto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia)
22 30
Tenis

22:30 - 28.04.2024

video Ribakina silovito do trećeg kola Madrida

Kazahstanska teniserka Elena Ribakina izborila je plasman u treću rundu mastersa u Madridu, pošto je savladala Egipćanku Majar Šerif sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4.

Aleksandar Ćirković, Detalj sa meča FK Partizan – FK TSC. Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
21 23
Superliga

21:23 - 28.04.2024

video Jovanović matirao prezimenjaka i nokautirao Partizan

TSC ponovo vodi, strelac je Saša Jovanović! Ćirković, Pantović i Đakovac su učestvovali u akciji koju je završio rezervista, samo nekoliko minuta po ulasku u igru. Iako među najnižima na terenu, glavom je zatresao mrežu.

Bibars Natho Leonard Ovusu, Detalj sa meča FK Partizan – FK TSC. Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
20 20
Superliga

20:20 - 28.04.2024

video Golčina Natha iz slobodnjaka

Partizan poravnava rezultat fantastičnim golom Bibarsa Natha iz slobodnog udarca. Dobili su crno-beli slobodnjak na nekih 17 metara, loptu je namestio Izraelac i majstorski pogodio preko zida pored nepomičnog Veljka Ilića.

Aleksandar Ćirković Ifet Đakovac Nemanja Stojić, Detalj sa meča FK Partizan – FK TSC. Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
20 13
Superliga

20:13 - 28.04.2024

video Ćirković opet utišao Humsku

TSC dolazi do prednosti golom Aleksandra Ćirkovića. Po desnoj strani je prelako prošao Pantović pored Antića i poslao povratnu na sedam metara, gde je usamljeni Ćirković rutinski pogodio mrežu.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

Jovan Nikolić (Foto: BSS)
20 52
Boks

20:52 - 28.04.2024

Gotovo je Evropsko prvenstvo, ništa više neće biti isto u srpskom boksu! Zlato Nikolića, srebra Simića i Veletića za kraj - i još 17 medalja

Srbija je osvojila tri zlatne medalje u ženskoj konkurenciji i jednu u muškoj na Evropskom prvenstvu u Beogradu koje menja istoriju srpskog i evropskog boksa. Prvo objedinjeno kontinentalno prvenstvo za muškarce i žene, a i rekordno sa osvojenih 20 medalja naših predstavnika. Poslednjeg dana u muškim finalima je zlato osvojio Jovan Nikolić, a srebrna odličja Rastko Simić i Dušan Veletić.