Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Roko Sikirić, kandidat za predsednika CEV/Foto: HRT
i

Roko Sikirić, kandidat za predsednika CEV/Foto: HRT

Nova era CEV: Čovek koji će promeniti svetsku odbojku dolazi nam iz komšiluka i ima genijalan plan

Sportal.rs - Vest objavljena: 18:55 - 10.04.2024

Bivši hrvatski reprezentativac Roko Sikirić jedan je od glavnih kandidata da postane novi predsednik CEV. Bivši odbojkaš bi u avgustu mogao da postane prvi čovek Evropske odbojkaške konfederacija.

Roko Sikirić istakao je da je velika čast i da je veoma ponosan što je jedan od glavnih kandidata za predsednika CEV.

Velika je čast i odgovornost predstavljati 56 država članica, hiljade klubova i odbojkaša koji su pod ovom organizacijom. Veoma sam ponosan. Dolazim iz male države, a sa velikim šansama da izborim tu pobedu.

Videvši nezadovoljstvo koje se stvara u odbojkaškim krugovima i potencijal koji evropska odbojka ima, izrazio sam otvoreno svoju kandidaturu i dobio veliku podršku mnogih zemalja. Moja prednost je upravo dolazak iz male države gde ću moći da balansiram između velikih i malih.

Roko Sikirić

Hrvatska i nije baš sila u reprezentativnoj odbojci, ali sada mogu da imaju čoveka na čelu CEV. Sikirić je odigrao 89 utakmica za reprezentaciju Hrvatske, posle čega je bio direktor u Berlinu.

Imam šest glavnih tačaka i sveukupno 50 smernica koje želim da implementiram ako dobijem mandat koji će trajati do 2028. godine. Cilj je da evropska, klupska i nacionalna odbojka raste.

Program koji će omogućiti taj cilj je rekonstrukcija Lige šampiona koji je naš prime produkt, osnivanje komercijalno-pravnog tela, firme CEV-a koja će pod svojim okriljem imati sva medijska, marketinška i ostala prava, osnivanje solidarnog fonda CEV-a koji će pomagati savezima i klubovima u izgradnji infrastrukture u materijalnom smislu i ljudskim resursima, a tu su i ostali razvojni projekti.

Neće biti lako, ali smatram da sam kompetentan i spreman preuzeti ovu funkciju.

Roko Sikirić

Trenutni predsednik CEV je Aleksandar Boričić.

Podršku je dobio sa svih strana, a evo šta je rekao i Frane Žunić predsednik hrvatskog saveza.

Kandidatura Roka Sikirića velika je obveza i čast jednog ovako malog saveza. Brojne zemlje i partneri stali su uz nas poput Slovenije i Srbije koji su bili i začetnici ove ideje. Tu je i veliki broj drugih zemalja koji su na našoj strani. Roko je čovek koji je prošao sve stepenice u odbojci, od igrača, direktora do voditelja najvećih sportskih takmičenja CEV-a.

Mislim da odbojku može podići na još veći nivo, kako u Evropi, tako i u svetu. Dolazi sa znanjem, iskustvom i poznavanjem odbojke što je veliki plus, a što verujem da će ostale zemlje prepoznati. Hrvatska odbojka je ovom kandidaturom pokazala da je ozbiljan i stalan partner kao i da ćemo u vrlo kratkom periodu ostvariti ciljeve. Hrvatski odbojkaški savez time će postati prvi savez koji je izgurao svog kandidata za predsednika ovako velike konfederacije.

Frane Žunić

Devet principa koje će promeniti

  1. CEV će imati subvencije na TV prenose, deliće profit sa televizijskim kućama i radiće na tome da se poveća gledanost odbojke.

    2. Promena registracije klubova u CEV takmičenjima i plaćanje participacije za učestvovanje u svim takmičenjima pod okriljem CEV.

    3. Novi načini priliva novca u CEV.

    4. Promena trenutnih tendera kako bi više nacionalnih federacija i klubova moglo da zaradi novac i da im učešće u CEV takmičenjima bude profitabilnije.

    5. Predstavljanje zaštićenih sponzorskih prava godinu dana pre početka takmičenja, kako bi federacije i klubovi mogli unapred da naprave planove.

    6. Povećanje ulaganja u "Grassroots & Age" grupu za organizatore i učesnike.

    7. Redizajn svih CEV takmičenja kako bi bili komercijalno atraktivniji i profitabilniji za sve vlasnike deonica.

    8. Balansiranje nagradnog fonda u svim CEV takmičenjima kako bi razmak bio minimalan između malih i velikih federacija i klubova.

    9. Osnivanje komercijalnog programa, u kojem bi bili svi i imali glas. Sponzori, partneri, lige, klubovi i stručnjaci, sve u cilju ojačanja CEV takmičenja.

Pročitajte još:

VIDEO

Tagovi:
CEV

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Damir Stančić (Damir Tattoo), FOTO: Sportal
20 00
Fudbal

20:00 - 29.04.2024

video Teška priča #04: Šaranje i crtanje

Damir Stančić, poznatiji kao „Damir Tattoo”, bio je gost četvrte epizode Sportalovog podkasta „Teška priča”. Tokom bogate karijere, Damir je radio sa najvećim zvezdama svetskog fudbala, kako domaćim, tako i stranim. Sve je počelo od Nikole Lazetića, potom je sarađivao sa Matejom Kežmanom, nakon čega sledi put u Tursku i svetla velike pozornice. Crtao je na telima Prosinečkog, Kolarova, Nastasića, Mitrovića, Srne, Savića, Jovetića, ali i Tijaga Alkantare, Felipea Mela i mnogih drugih. Uživajte!

SP u odbojci, foto: ISF
23 46
Odbojka

23:46 - 29.04.2024

video Beograd je bio centar sveta za školsku odbojku: Ovako je izgledao spektakl u Srbiji

Kakvi su spektakli iza nas u školskom sportu. Srpkinje su uzele bronzu. Nedavno smo prikazali spektakularni video sa ceremonije otvaranja Svetskog prvenstva u odbojci za srednjoškolce. Odigrano je puno mečeva prethodnih nedelju dana. A spektakularno je bilo i na utakmicama za treće i prvo mesto. Radost je odlika školskog sporta.

Tijago Silva (Photo: Paul Terry / imago sportfotodienst / Profimedia)
14 54
Premijer liga

14:54 - 29.04.2024

video Čuveni defanzivac odlazi iz Čelsija

Iskusni braziski defanzivac Tijago Silva odlazi iz Čelsija na kraju sezone. Bivši fudbaler Milana i Pari Sen Žermena oglasio se emotivnim video snimkom i potvrdom da je završio misiju u Londonu.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

Luis Rubijales/Foto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia
17 07
Međunarodni fudbal

17:07 - 29.04.2024

Udar na Španiju: UEFA i FIFA pokrenule istragu, moguće izbacivanje sa Evropskog prvenstva!

Fudbalski savez Španije se našao u centru pažnje zbog istrage o korupciji, ali i smene predsednika Luisa Rubijalesa, koji je tokom ceremonije na Svetskom prvenstvu za žene poljubio jednu reprezentativku Španije. To je nateralo tamošnju vladu da osnuje odbor koji će nadgledati rad saveza, ali je to dovelo do istrage FIFA i UEFA koje su reagovale zbog eventualnog mešanja politike u sport, a Rubijales je čak bio i uhapšen na aerodromu po povratku s odmora.

16 41
Sportske vesti

16:41 - 29.04.2024

Bravo, devojke! Srpkinje osvojile bronzu na Svetskom prvenstvu za srednjoškolce /FOTO/

Beograd je ponovo bio centar sveta. Ovog puta za srednjoškolce iz 29 država, koji su od 19. do 28. aprila učestvovali na Svetskom prvenstvu u odbojci. U čak osam dvorana igrani su mečevi, a u glavnom gradu Srbije je boravilo oko 1.000 dečaka i devojčica, uz profesore i članove delegacija. Ono što je za nas važno je da u ženskoj konkurenciji, bronzana medalja ostaje u Srbiji.