Petrović (SRCE): Zaposleni u TO Vranje se prijavljuju za glasanje u Beogradu 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Poslanik Srbjia centra (SRCE) Slobodan Petrović izjavio je danas da se nakon masovnog prijavljivanja zaposlenih u Vodovodu Vranje na adrese u Beogradu, to sada radi i sa zaposlenima u Turističkog organizaciji Vranje.

„Fiktivno menjaju svoje prebivalište kršeći Zakon o prebivalištu i boravištu, a sve to da bi SNS mogao da dobije izbore u Beogradu. Svi zaposleni koji su se fiktivno prijavili u Beograd su višegodišnji članovi Srpske napredne stranke (SNS) i svi su glasali na prethodnim izborima u Vranju“, rekao je Petrović na konferenciji za novinare

On je pozvao tužilaštvo i policiju da reaguju na sve češće slučajeve menjanja prebivališta zarad glasanja na izborima, navodi u saopštenju SRCE.

„Ponovo pozivam nadležno tužilaštvo i policiju da utvrde tačan broj zaposlenih u TO Vranje koji su u prethodnih nekoliko nedelja fiktivno promenili svoje prebivalište i preduzmu sve zakonom predviđene mere. Takođe ih pozivam da otkriju i kazne sve osobe koje su učestvovale u celokupnoj organizaciji tog zakonom kažnjivog dela“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, Turistička organizacija je, kao i ostala javna preduzeća i ustanove, pod kontrolom SNS.

„Direktor ove ustanove Stefan Filipović Filipko koji je od skoro napredovao na stranačkoj lestvici i izabran je za sekretara Gradskog odbora SNS. Zanimljivo je da se njegovo stranačko napredovanje odvija paralelno sa migracijom zaposlenih po javnim preduzećima u Vranju kako bi glasali na beogradskim izborima“, rekao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari