Male boginje registrovane i u Vranju

Lokalne vesti - Sreda 10.04.2024 - 14:23

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je danas da su u Srbiji, zaključno za 5. aprilom, registrovana 54 slučaja malih boginja, od kojih je 41 na teritoriji Beograda.

Foto:Logo Foto:Logo
Od 41 slučaja morbila, 33 su potvrđena u Torlaku, dok su osam obolelih osoba porodični kontakti laboratorijski potvrđenih slučajeva, navedeno je u saopštenju.
 
Među obolelima je 11 dece uzrasta od jedne do pet godina, od kojih je devetoro bilo nevakcinisano, jedno je primilo jednu dozu vakcine sa komponentom protiv morbila, a jedno je nepoznatog vakcinalnog statusa.
 
"Batut" navodi da je među obolelima deset nevakcinisanih osoba uzrasta od osam do 25 godina, dve potpuno vakcinisane osobe uzrasta 14 i 16 godina, kao i 18 osoba starijih od 35 godina nepoznatog vakcinalnog statusa. Komplikacija u vidu upale pluća bila je prisutna kod troje obolelih.
 
Male boginje registrovane su kod osobe od 46 godina sa teritorije Novog Sada, kod deteta sa teritorije Sremskog okruga, odnosno kod nevakcinisanog deteta sa teritorije Severnobanatskog okruga uzrasta 13 meseci.
 
Slučaj malih boginja potvrđen je kod osobe uzrasta 41 godinu sa teritorije Bora, dva su slučaja u Valjevu i dva u Mionici. Slučaj malih boginja potvrđen je i kod osobe uzrasta 42 godine sa teritorije Vranja, nepoznatog vakcinalnog statusa.
 
Slučajevi morbila potvrđeni su i kod osoba starosti 15, 26, 30 i 33 godine iz Pančeva, Kovina i Kovačice, nepoznatog vakcinalnog statusa.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: