10. april  2024. 11.58  →  20.00 | Izvor: RTV (Branislav Ugrinov)

Rekreativci i sportisti iskoristili toplo vreme za vežbanje u parkovima

KIKINDA -

Toplo vreme i visoku temperaturu rekreativci i profesionalni sportisti iskoristili su za vežbanje u parkovima i na šetalištima. Posebno su popularne teretane na otvorenom, naročito za mlađu populaciju.

video icon

S toplim vremenom i visokim temperaturama, mnogi rekreativci i profesionalni sportisti započeli su svoje vežbe po parkovima i šetalištima. Posebno su popularne teretane na otvorenom, koje koristi isključivo mlađa populacija.

sprave, za, vezbanje, rekreacija, liman, kej

Veoma toplo vreme za ovo doba godine, pored vegetacije, pokrenulo je i ljubitelje sportskih aktivnosti da potrče ili prošetaju, tako da je u parkovima, kao i na drugim destinacijama, primetan sve veći broj građana kojima je stalo do sopstvenog zdravlja.

Struka savetuje da se tokom toplih prolećnih dana građani fizičkom aktivnošću bave postepeno, bez naglih promena u ritmu ili dužini predviđenog puta. Starijim građanima preporučuje se da šetnju ili lagano trčanje obavljaju u jutarnjim satima, kada su temperature niže. S lepim vremenom, teretane na otvorenom sve su popularnije, pogotovo među mlađom populacijom.

Lepom vremenu najviše su se obradovala deca, ali njima ne treba ništa uskraćivati, pogotovo u vezi sa sportom, već ih, naprotiv, pustiti da se igraju koliko god ona to žele.