Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Marius Grigonis, FOTO: Stefanos Kyriazis / AFP / Profimedia
i

Marius Grigonis, FOTO: Stefanos Kyriazis / AFP / Profimedia

PAO čuva sjajnog šutera: Grigonisu novi višegodišnji ugovor u Atini

Vladimir Kolarik - Vest objavljena: 01:15 - 10.04.2024

Litvanski košarkaš Marius Grigonis potpisao je novi višegodišnji ugovor sa Panatinaikosom, čiji je član od 2022. godine.

Prema pisanju portala "Basket Njuz" Grigonis je dogovorio trogodišnji produžetak saradnje sa Panatinaikosom, u kojem se nametnuo kao jedan od najkonstantnijih poentera.

Marijus Grigonis, foto: Nicolas Koutsokostas / imago sportfotodienst / Profimedia
Marijus Grigonis, foto: Nicolas Koutsokostas / imago sportfotodienst / Profimedia

Litvanski bek ove sezone prosečno beleži učinak od 10,1 poena, tri skoka i 1,3 asistencije po meču, uz 56 posto šuta za dva, odnosno 43 procenta uspešnosti u pokušajima za tri poena.

Srećan sam što ostajem sa svojom porodicom u Grčkoj. Radujem se razvoju tima i tome kako on postaje sve bolji. Verujem da tim ima mnogo prostora za razvoj, jer ima sve preduslove. Ima jednu od najboljih baza navijača, u jednom od najboljih gradova, sve može biti i bolje nego što je sada - rekao je Grigonis.

Tokom karijere sjajni šuter je nastupao i za Žalgiris u dva mandata, zatim Manresu, Tenerife, Albu i CSKA iz Moskve iz kojeg je pre dve godine i prešao u Atinu.

Pročitajte još:

Tristan Vukčević, foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia
19 36
KK Partizan

19:36 - 09.04.2024

"Dve veoma loše godine u Partizanu, ne želim u detalje!" Tristan Vukčević udario po crno-belima iz SAD

Tristan Vukčević je u finišu tekuće sezone na iznenađenje mnogih napustio Partizan i otisnuo se put NBA lige, gde je već u uvodnim mečevima u dresu Vašington Vizardsima pokazao svoj potencijal i nametnuo se kao rešenje za budućnost. Mladi krilni centar se sada u izjavi za španske medije osvrnuo na odluku da napusti crno-bele, ali i podelio svoja prva iskustva iz najjače košarkaške lige na planeti.

Dragan gaga Radovanovic, doktor profesor, doktor Olimpijkskog tima Srbije i košarkaške reprezenatacije Srbije  FOTO: Sportal/Aleksandar Dimitrijeć/Ringier
18 00
Reprezentacija

18:00 - 09.04.2024

Ispovest čoveka koji zbog Srbije 20 godina nije imao godišnji odmor: Zna tajnu Jokićevog uspeha, u Manili je našao krv za Borišu, samo Gurovića nije mogao da smiri

Doktor Dragan Gaga Radovanović, neko je bez koga se ne može zamisliti odlazak košarkaške reprezentacije Srbije na velika takmičenja u poslednje dve decenije. Bio je svedok brojnih uspeha još od 2001. godine i zlata na Evrobasketu, pa preko Indijanapolisa do Manile. Tu se suočio sa najvećim izazovom karijere kada je u pitanju košarka - borbom za život Boriše Simanića. Da nije njega bilo, pitanje je šta bi se dogodilo sa našim reprezentativcem, koji se sada polako sprema za povratak na parket.

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Damir Stančić (Damir Tattoo), FOTO: Sportal
20 00
Fudbal

20:00 - 29.04.2024

video Teška priča #04: Šaranje i crtanje

Damir Stančić, poznatiji kao „Damir Tattoo”, bio je gost četvrte epizode Sportalovog podkasta „Teška priča”. Tokom bogate karijere, Damir je radio sa najvećim zvezdama svetskog fudbala, kako domaćim, tako i stranim. Sve je počelo od Nikole Lazetića, potom je sarađivao sa Matejom Kežmanom, nakon čega sledi put u Tursku i svetla velike pozornice. Crtao je na telima Prosinečkog, Kolarova, Nastasića, Mitrovića, Srne, Savića, Jovetića, ali i Tijaga Alkantare, Felipea Mela i mnogih drugih. Uživajte!

SP u odbojci, foto: ISF
23 46
Odbojka

23:46 - 29.04.2024

video Beograd je bio centar sveta za školsku odbojku: Ovako je izgledao spektakl u Srbiji

Kakvi su spektakli iza nas u školskom sportu. Srpkinje su uzele bronzu. Nedavno smo prikazali spektakularni video sa ceremonije otvaranja Svetskog prvenstva u odbojci za srednjoškolce. Odigrano je puno mečeva prethodnih nedelju dana. A spektakularno je bilo i na utakmicama za treće i prvo mesto. Radost je odlika školskog sporta.

Tijago Silva (Photo: Paul Terry / imago sportfotodienst / Profimedia)
14 54
Premijer liga

14:54 - 29.04.2024

video Čuveni defanzivac odlazi iz Čelsija

Iskusni braziski defanzivac Tijago Silva odlazi iz Čelsija na kraju sezone. Bivši fudbaler Milana i Pari Sen Žermena oglasio se emotivnim video snimkom i potvrdom da je završio misiju u Londonu.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

Luis Rubijales/Foto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia
17 07
Međunarodni fudbal

17:07 - 29.04.2024

Udar na Španiju: UEFA i FIFA pokrenule istragu, moguće izbacivanje sa Evropskog prvenstva!

Fudbalski savez Španije se našao u centru pažnje zbog istrage o korupciji, ali i smene predsednika Luisa Rubijalesa, koji je tokom ceremonije na Svetskom prvenstvu za žene poljubio jednu reprezentativku Španije. To je nateralo tamošnju vladu da osnuje odbor koji će nadgledati rad saveza, ali je to dovelo do istrage FIFA i UEFA koje su reagovale zbog eventualnog mešanja politike u sport, a Rubijales je čak bio i uhapšen na aerodromu po povratku s odmora.

16 41
Sportske vesti

16:41 - 29.04.2024

Bravo, devojke! Srpkinje osvojile bronzu na Svetskom prvenstvu za srednjoškolce /FOTO/

Beograd je ponovo bio centar sveta. Ovog puta za srednjoškolce iz 29 država, koji su od 19. do 28. aprila učestvovali na Svetskom prvenstvu u odbojci. U čak osam dvorana igrani su mečevi, a u glavnom gradu Srbije je boravilo oko 1.000 dečaka i devojčica, uz profesore i članove delegacija. Ono što je za nas važno je da u ženskoj konkurenciji, bronzana medalja ostaje u Srbiji.